Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: С концесията за летище София показваме, че европейските ни партньори са добре дошли

Политика

Борисов: С концесията за летище София показваме, че европейските ни партньори са добре дошли

Снимка:

Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за срока на концесията – 35 години

Днешното подписване на концесията на летище София е показателно за това, че нашите европейски партньори са добре дошли в България, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов. Той присъства на подписването на договора за концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване София” – публична държавна собственост.

Процедурата за концесионер бе спечелена от консорциум „Соф Кънект“, с летищен оператор „Мюнхен“, в който участват немски, френски и австрийски компании.

„С такива европейски партньори съм убеден, че България ще върви напред. Надявам се, че летище София ще продължи да работи като едно от най-добрите в региона“, подчерта премиерът Борисов.

Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за срока на концесията – 35 години. Те ще бъдат насочени към подобряване и усъвършенстване на нивото на обслужване на Летище София, осигуряване на надеждност, достъпност, поддръжка, безопасност, сигурност, здраве и околна среда.

 

 

Днешното подписване на концесията на летище София е показателно за това, че нашите европейски партньори са добре дошли в...

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 22 юли 2020 г.  

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още