Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов с Урсула фон дер Лайен и Вебер в Пловдив: България показа колко е важна в Централна и Източна Европа

Политика

Бойко Борисов с Урсула фон дер Лайен и Вебер в Пловдив: България показа колко е важна в Централна и Източна Европа

Бойко Борисов с Урсула фон дер Лайен и Вебер в Пловдив: България показа колко е важна в Централна и Източна Европа - Tribune.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна своята реч при представянето на листата на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ-ЕНП в Пловдив с минута мълчание в памет на Христо Ботев и всички герои дали живота си за свободата на България.

Борисов отчете, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на ЕНП Манфред Вебер за първи път са заедно в България, което показва колко е важна страната ни в Централна и Източна Европа.

Той им благодари затова, че при световната финансова криза бяха до България и не допуснаха нито една банка у нас да фалира. Борисов подчерта приноса на ЕНП и силата на Европа при ковид кризата. Също така и излизането на Великобритания от ЕС, като България тогава беше единствената страна, която получи същите средства и прези Брекзит.

„Благодаря за това, че когато ГЕРБ управляваше в България имаше 90% усвояване на еврофондовете“, припомни още Борисов.

По време на събитието от партия „Възраждане“ бяха изпратили няколко души със свирки, които се опитаха да попречат на речта на Урсула фон дер Лайен и не останаха незабелязани от Борисов.

„Колегите от „Възраждане“ протестират и те не знаят за какво. Искат хаоса от последните три години да продължи. Лесно е тези 7 хиляди души да ги изкараме със свирките. След толкова свирене имаме 1% усвояване на еврофондовете и по ПВУ. Докато свирят парите, които трябваше да влязат в българската икономика не влязоха“, подчерта Борисов.

„Чух толкова заклинания и самохвални изказвания, не знам как ще има стабилно правителство след 9-ти. Ние обичаме конкуренцията, но не на база кой може повече да свири, а кой предлага повече решения. Затова ние предлагаме европейски решения“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов беше категоричен, че няма да допусне намеса на Кремъл в Българската православна църква. „Ние имаме 11 века автокефалия и никой не може да се меси в избора на патриарха. Ние не се месим, но и не позволяваме на никой отвътн да го прави“, категоричен беше Борисов.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати