Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде в „Български възход“ може да се събере някакво мнозинство, но няма да е стабилно. Преди месец давах подобни предложения, но мислех, че са в добри отношения с тези, които раздават мандатите“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред депутатите по повод третия мандат. Той се извини на Христо Иванов, че го е предложил за премиер, като не е мислел, че това е обезличаване.

„Аз разбирам, че е редно да се обърнеш към лидера на партията, а не към техниците, не знам какви са тези техници. Затова го посочих него, защото и преди сме се договаряли“, допълни още Борисов. Той уточни, че при всички положения трябва да има подписан докумен. 

Той подчерта, че ПП за добро или лошо са взели ляво-либералната ниша със своя популизъм

Лидерът на ГЕРБ коментира и декларацията на ПП, която не е била подкрепена дори от собствените депутати на Кирил Петков и Асен Василев. Борисов припомни, че по всички важни закони ДБ са получавали подкрепа от ГЕРБ. 

Делян Добрев уточни, че уралският нефт днес струва 37 долара за барел. „При тази цена литър дизел у нас трябва да е под 2 лв., а по бензиностанциите все още виждаме табелки с цени над 2.50 лв. за литър. Служебното правителство да направи спешна проверка какво се случва с горивата“, заяви той и поиска проверка от страна на служебното правителство за цените. 

„ПП са в изолация във всичките законопроекти, които изброих, 63 депутати подкрепиха декларацията им, ние събрахме 115, е кой е в изолация?“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че е оптимист за следващите няколко дни: „Миналата седмица гледахме изключително стабилни мнозинства и съм сигурен, че всички законопроекти за енергетиката ще минат с мнозинства. Депутатите не искат да са в сянка на това, което направи миналото правителство“.

„И за хората с увреждания ще има огромно мнозинство, защото е правилно, и за горивата ще има огромно мнозинство, защото е правилно и за реакторите ще има огромно мнозинство, сигурен съм и преработването на ПВУ ще мине, защото е правилен, медиацията на всяка цена трябва да влезе“, допълни Борисов.

„Изключително важно е тези неща да минат, защото са изключително важни“, подчерта Борисов и се обърна към депутатите си и каза: „Вие сте в този парламент изключително дисциплинирани, виждам много ентусиазъм“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети