Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Целта на моите опоненти не е правителство, а кой ще е главен прокурор

Политика

Бойко Борисов: Целта на моите опоненти не е правителство, а кой ще е главен прокурор

Бойко Борисов: Целта на моите опоненти не е правителство, а кой ще е главен прокурор - Tribune.bg

„Тези четири години българският народ ще ги плати.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас.

Борисов подчерта, че само ГЕРБ може да осигури безопасност на страната по отношение на мигрантския наплив. Той съобщи, че Европейската комисия начело с Урсула фон дер Лайен е приела неговата идея за създаване на изнесени центрове за мигранти извън територията на Евросъюза. „Това е моята идея, която ЕС сега прие. Това правихме заедно с президента Реджеп Тайип Ердоган“, каза лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че една от причините в момента да има нелегални мигранти у нас е липсата през последните години на воля, дисциплина и ред.

Борисов припомни и думите на бившия британски премиер Дейвид Камерън, изречени по време на среща на европейските лидери след посещението му в България: „Аз съм адвокатът на България. Това, което е направил Бойко Борисов там, трябва да отидете да го видите.

Той се спря и на програмата за саниране. „240 блока са санирани в Бургас. Няма такава социална политика, никой не е правил за българите нещо толкова социално. Да дойде държавата, да ти обнови блока и да го направи по-скъп“, заяви Борисов и поясни, че от тази програма са се възползвали предимно малки фирми. Според него на година могат да се санират по 1000 блока в цялата страна, ако програмата се запази дългосрочна. Така България ще се промени и само след няколко години ще изглежда друга.

Борисов е против предлагането на „някакъв отдалечен премиер“, каквато идея има от страна на „Продължаваме промяната“.

„Вия забелязвате ли, че освен нашата кампания, другата кампания е за главен прокурор. Ние сме държавата на главните прокурори. 30 години само с това се занимаваме. Най-овластената фигура, според нашата Конституция е премиерът. Партиите в момента водим кампания без да знаем кой ще е. Даже се предлага някакъв отдалечен, който ще си доведе и министри. Той може да иска нещо друго от тези неща, за които ние гарантираме“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според него всъщност целта не е да имаме министри, премиер и кабинет, а изборът и цялата кампания е за това кой да е главният прокурор и ръководител на КПКОНПИ, „за да могат да се разправят с политическите опоненти“. „Без ГЕРБ всички други това ги интересува“, добави Борисов. 

Той съобщи, че за да има успех България тя се нуждае от редовно правителство, доминирано от ГЕРБ: „Имаме желания, амбиция и колектив“.

Борисов поздрави ВВС за празника и посочи, че новите Ф-16 Блок 70 са платени от правителството на ГЕРБ. Той заяви, че обучението на бойния пилот на тези самолети струва 10 млн. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети