Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Упреците към управлението са много, поголовно сменят хора (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Упреците към управлението са много, поголовно сменят хора (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Упреците към управлението са много, поголовно сменят хора (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Решил е човекът – върнал се е. Хиляди пасажери идват и се връщат. Няколко години подред го коментираме. Ние сме дали показания. Обяснили сме всичко. Виждате приходът в хазната е по-голям“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на връщането на Васил Божков в България.

„Надявам се господин Божков да се е върнал да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме си правосъдна система. Никакво притеснение, защото от него, от хазарта това, което съм коментирал, съм го казал и в прокуратурата. На няколко разпита сме били“, подчерта Борисов.

В село Лиляче той подчерта, че рано или късно истината ще възтържествува. Лидерът на ГЕРБ обясни отново, че няма кюлчета и пачки в нощното си шкафче по повод прекратеното дело срещу него.

По повод показното убийство на Алексей Петров заяви: „Да се надяваме, така както при предишните два атентата, да бъдат задържани извършителите“.

Според Борисов е притеснително това, което се случва с цените на горивата, защото по думите му те се вдигат спекулативно във време, когато хората пътуват най-много.

„Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето, когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб контрол, правителството търпи големи критики. При тази мека зима се похарчиха над половин милиард за зимно почистване. Ремонтират се отсечки за стотици милиони, пътят до Враца и Мездра ще стои още години затворен“, допълни Борисов.

„Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени и кой го накара да смени ръководители на областни структури“, посочи още той. „Еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри, без да се коментира. Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме“, каза още Бойко Борисов.

Той добави, че се сменят бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури. „Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% , изключвам външното министерство“, посочи Борисов. 

Бившият премиер подчерта, че са приели бюджета, тръгнала е съдебната реформа, но промените хората не ги виждат. Той отново засегна и темата с миграцията и ежедневното хващане на мигранти у нас. 

„Когато преди 3 г. ви говорех за миграция, вие ме гледахте като какво ни говориш. Сега, когато стана основният проблем, защото австрийските медии дават всеки ден в България задържаните мигранти, изпуснаха границата, това е сложен процес. Прав е Радев, когато станах премиер, третия или четвъртия път, когато имаше 30 000-40 000 мигранти в България, това се хвърлихме здраво, затворихме границата, с външната ни политика с Турция, с огромната подкрепа на ЕК, всички даваха България за пример. Сега от пример, станахме за подигравка“, подчерта Борисов.

Във връзка с предстоящите местни избори лидерът на ГЕРБ заяви, че на много места кандидатите за кметове ще бъдат същите, като визира кметът на Враца Калин Каменов.

„Социологическите агенции, близки до ПП ни дават 5-6% разлика. Това означава повече от сбора на ПП и ДБ. Много работа ни чака. Надявам се след 1 септември тези упреци, които са казани за да има чуваемост. Те ще смеят на Радев хората. При една ротация  това така ли ще остане?“, попита Борисов.  Той беше категоричен, че всички ремонти на пътища в момента струват най-малко 2 пъти повече „Цената на „Хемус“ е станала 3 милиарда и 300 милиона лева.  Това е от нашите джобове. 2 или 3 пъти по-скопо строителство. Не можах да повярвам. Взимат се пари от зимното чистене, трябва да се пита и служебното правителство. Зимата беше мека, а се похарчиха над половин милиард за почистване“.

„По време на ГЕРБ се строеше и се правеше, а сега нищо за 3 години. Резултатите в държавата са трагични, а те се карат кой е виновен, Погромът в МВР го започна Бойко Рашков и сега резултатите са тези“, подчерта Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети