Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: В България ще продължи да расте външният дълг

Политика

Бойко Борисов: В България ще продължи да расте външният дълг

Бойко Борисов: В България ще продължи да расте външният дълг - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ заяви, че вотът на недоверие няма да мине и сглобката е стабилна

Бойко Борисов обясни, че в района на Видин за 3 години нищо не се е променило. Отправи упрек към хората и медиите, че мълчат и не повдигат въпроса за проектите, които не са се случили.

„Аз съм свикнал да си нося отговорността и да изпълнявам ангажименти. Минах покрай църквата „Свети Димитър“, строи се с единия милион, който го оставих аз. Вие сте си виновни. Щом го допуснахте, сега ще си сърбате попарата“, заяви той като подчерта, че по време на техния мандат е бил изграден втори мост на Дунав.

Борисов засегна и темата с финансите на държавата

„През 2020 г. имахме дълг 29 млрд. 2021 г е 33,2 млрд. 2022 е 37,8 млрд. сега е 38,3 млрд. Къде са? Покажете ги! Лошият Бойко и лошият модел отива и ви показва - църква, парк...“, подчерта бившият премиер.

„Дългът ни е в пъти нагоре. След като допуснахте такива да станат първа политическа сила, сега ще си траем. През 2017 г. инфлацията беше 0,7% при лошия Бойко, сега при готините е 7%.“, заяви Борисов и припомни, че страната си е поставила цел да има инфлация под 3%, за да влезе в еврозоната.

„В България ще продължи да расте външният дълг. Така ще расте обаче, че няма да го видите – не в мостове, пътища“, заяви лидерът на ГЕРБ. 

Той подчерта, че Асен Василев трябва да е магьосник, за да се справи с тези финансови параметри. 

Борисов заяви, че е важно да има силна местна власт и това държи страната. „Колкото по-добре се представите, толкова няма да ви влияе сглобката в местните парламенти. Със законодателната власт се справихме добре, ще видим в изпълнителната. Ротацията ще докаже като видим кои министри работят добре. Тези, които са слаби ще се сменят“, добави бившият премиер.

Борисов беше категоричен, че вотът в петък няма да мине в парламента- „Правителството е стабилно, сглобката е занитена“. „С тази сглобка нищо не може да се планира дълго време. При ротацията ще прегледаме всеки министър как е работил и тези, които са по-слаби ще се сменят“, добави той. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети