Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов с ново разкритие: Вкарали са кашони с хиляди флашки за вота (ВИДЕО)

Политика

Борисов с ново разкритие: Вкарали са кашони с хиляди флашки за вота (ВИДЕО)

Борисов с ново разкритие: Вкарали са кашони с хиляди флашки за вота (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Тетевен, където разговаря с кметицата Мадлена Бояджиева, която сигнализира, че също е станала обект на репресии от страна на МВР управлявано от Бойко Рашков. 

„11 години правя избори, но такива репресии никога не е имало“, заяви кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева пред Борисов.

 Лидерът на ГЕРБ помоли за търпение, защото е важно да се знае всичко.

„От онзи ден започнах с машините, ние сме за машинно гласуване, разчитайки, че няма да има репресии и всичко ще е честно.“, категоричен беше той.

„За всяка една от машините в изборната секция има 5 бр карти.“, Борисов уточни, че след като ЦИК е разпоредила трябва да има съответния брой машини, карти и флашки.  „Ние ги хванахме с допълнителни 228 машини и още 150, а тези около 950 машини, които са в обръщение никой не гарантира какво се случва, а отговорника за изборите е Бойко Рашков.“

„Вярно ли е че на територията на България са пристигнали 16 хиляди флашки които да зареждат машините за гласуване, те ще се използват ли за изборите, вярно ли е че са разтоварени заедно с машините като митническа цесия. Аз твърдя че в един митнически склад на аерогарата стоят 28 кашона с флашки. Какво се случва ако тези флашки или една машина се повреди.“, обяви лидерът на ГЕРБ.

„Флашките са изпратени от фирма от Тайван, а за покупката по документи е използвано търговско дружество от Холандия и очевидно има префактуриране на тези стоки, по груби сметки те са около 44 лева, а в нашата търговска мрежа са около 8 лева.“, заяви Борисов и продължи: „Понеже вчера казахме, че сме ги разкрили, те се разбъркаха да ги изнасят. Но ние имаме целия набор от документи. Третото им обяснение от снощи беше, че тези машини са за резервни части.“

„В т.8 от решението на ЦИК се казва, че в сучай че машината не стартира или има проблем се уведоява СИК, ЦИК и Сиела Норма, които да се обърнат към техниците. В закона ясно е записано, че ако едната, втората или третата машина се развалят се преминава към хартиено гласуване. Къде са записани резервните части или замяна на машини в изборния ден?“ попита лидерът на ГЕРБ.

„Може да се сменят хартиени ролки, но ние не отиваме да ги броим, което и това не е ясно. Смяна на захранващ кабел. Чули ли сте някой да си купи два телефона за да ползва на втория кабела, те вече на идиоти ни правят. Друга част е смяна на батерия, ами да бяха купили батерии.“, допълни той.

„Ето това е чудовищна далавера, която се готвят да направят и понеже само за три дни починаха 600 души, голи хора тичат по болниците, половината държава училищата имат тестове, а другите нямат. Кацаров вика, избяга ми фирмата. А заглавията в медиите са, че децата са пуснати на училище, но половината държава не е пусната.“, обясни още той.

Борисов обаче отчете, че служебното правителство са изключително добри в тегленето на дългове и задлъжняването на държавата. Той припомни, че когато на него му се е налагало да тегли лихвите са били отрицателни, а с днешна дата има лихви. Лидерът на ГЕРБ припомни, че в понеделник, ден след изборите ще се тегли нов половин милиард дълг.

„Понеже страха ги разтресе започнаха пак да вадят компромати и монтажи.“, допълни той.

„Нищо радостно няма. Ковид кризата, хаоса, смъртта, не доброто лекуване, защото натиска върху болниците е страшен. Учениците не могат да отидат на училище. Хванахме ги с машините, картите за гласуване, а сега и с флашките. За тях е жизнено важно тази манипулация на изборите, защото знаят, че сме най-добрите. Но са много добри в тегленето на дългове, после няма да можем да даваме по 100 лева за пенсионерите. Вие чухте ли финансов министър да излезе и да каже за какво е този дълг. Нали бяха много добри в събирането на пари Спецов и компания.“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към съпредседателят на „Демократична България“ :

„Христо Иванов отишъл на Секвоя да ме снима, но Киро и Асен го издухаха. Жалко, гнусно, подло, не ти отива с Черепа и неговите ортаци на Радев. Обръщам се към Христо Иванов понеже ми е бил министър, коалиционен партньор, да не го интересува манипулацията на изборите, че ден след ден теглят нов дълг.“

„Най-опасни са престъпниците с бели якички, ще оберат милиардите и пак ние ще връщаме. Ето за това е цялата тази яростна съпротива да не преброим контролните разписки, понеже с хиляди носят флашките", заяви Борисов и припомни как три дни са се броили процентите от чужбина.

Един от кметовете на селата заяви, че също е привикван в полицията да бъде разпитван дни преди изборите.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се възмути, не че не се отговаря, а че се карат когато се задават въпроси. "Ако някой е силен той вярва в подкрепата на хората, а този който е слаб - действа с репресии.“

Масово събралите се хора на площада се оплакаха от репресии и преследване от полицията.

Очаквайте подробности!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети