Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват

Политика

Бойко Борисов: Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват

Бойко Борисов: Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват - Tribune.bg
Снимка:

Борисов поиска министърът на енергетиката да дойде в парламента

“Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски съвет, но и днес заявявам, че ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за преговорите с Европейската комисия". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки постигнатото споразумение между миньорите и енергетиците с властта.

Борисов призова да не се политизира въпросът. “Трябва да имаме заместваща мощност, хората в сектора трябва да бъдат спокойни за заплатата си”, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ подчереа, че Делян Пеевски е водил преговорите и ги е довел до успешен край, колкото и да не се харесва на "умнокрасивите". 

“Това е трудна и достойна професия. Знаете в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е много умно. Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват. При криза можем да си ги пуснем”, смята още лидерът на ГЕРБ.

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на заседанието на енергийна комисия е завил, че точките от споразумението са трудно изпълними.

На въпрос за думи на енергийния министър, че не трябва да се правим, че няма слон в стаята, Бойко Борисов коментира: „Като няма слон или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни“.  Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, заяви той. Ще го извикам да дойде веднага, за да каже какво е казал, добави Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Борисов
Топ новини виж още

Хороскоп