Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите

Политика

Бойко Борисов: Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите

Бойко Борисов: Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите - Tribune.bg
Снимка:

По-рано премиерът инспектира ремонта в "Пирогов"

„Държавата не трябва да спира, човек по човек, който е здрав, отива да работи. Работата носи свобода, носи удоволствие, носи живот. Взима заплати, храни семейство". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на АМ „Европа“ в посока Белград, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук.

С него бяха здравният министър проф. Костадин Ангелов, директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

„Имаме нация, която за разлика от другите, не очаква само с военни положения, забрани и заповеди. Като те е страх от ресторант, не отиваш на ресторант. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш? Нямаш ли акъл, че ако не е празно и като не се пазиш, можеш да си вечеряш вкъщи? Като отидеш там, трябва да пазиш дистанция“, допълни той.

17 - километровия участък от АМ „Европа“ е готов с половин година по-рано от  предвиденото. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране. Пътуването вече става по-бързо, комфортно и по-безопасно. Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят, продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото, българите заслужават да имаме модерна инфраструктура, написа Борисов във Фейсбук. 

АМ АМ "Европа"

По-рано премиерът Бойко Борисов инспектира ремонтите в болница Пирогов.

Заедно с него отново бяха директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов, както и здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

"Пирогов се оказа един от най-добрите ни батальони", каза Борисов. 

До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи на коронавирус, каза шефът на Пирогов. В болницата има много добра организация и пациентите с COVID-19 не се засичат с останалите. В Пирогов вече работи и 48-каналният ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания. Той е на стойност 2,5 милиона лева и бе закупен със средства, отпуснати от правителството. Скоро тук ще има още един такъв модерен апарат, произведен специално за Пирогов. Много от отделенията в болницата са реновирани, а сградата се санира. За лекарите и пациентите са осигурени най-добрите техника и условия. 

После премиерът мина и по участъка на АМ „Европа“ от ГКПП "Калотина" до Драгоман, където се работи усилено. Отсечката е с дължина 14,5 км и строителните дейности по него са започнали през февруари. „Теренът е тежък, но строителите разполагат с нови машини и имат най-добрата техника.“, подчерта Борисов. Активно се работи и по модернизацията на граничния пункт „Калотина“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Разходка по трасето та да си види как усвояването на паричките ще отидат в шкафчето му. Долен мафиот, срам и позор е за нас!
12.11.2020 14:18 / Отговор
Отговор Свят магистрали се строят в момента,а двбилчетата-комуноиди са се вторачили във фотоколажи които сами са си спретнали! Докато разчитате с евтини ченгеджийски постановки да излъжете избирателите, никога няма да ви допуснат до властта!
12.11.2020 17:01
ТЕРОРИСТА-МАФИОТ РАДЕВ, КАТО ГЛЕДА МАГИСТРАЛИТЕ НА ГЕРБ....................... ЗАДУШАВА СЕ ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА.........
КОЙ КОЛКОТО МОЖЕ.........
12.11.2020 17:41
Празнота между ушите! Ако вярваш на снимките със шкафчето,значи имаш остра нужда от психиатър!
12.11.2020 18:19
Кои шкафчета, тия дето си ги аранжирахте и после си ги тиражирахте ли - за тях ли става въпрос?
12.11.2020 23:25

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати