Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Всичко, което трябваше да се направи за Шенген, е направено

Политика

Бойко Борисов: Всичко, което трябваше да се направи за Шенген, е направено

Бойко Борисов: Всичко, което трябваше да се направи за Шенген, е направено - Tribune.bg
Снимка:

Всички европейски институции казват, че България е за Шенген, изтъкна премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов използва въпросът за Шенген, зададан му от лидера на социалистите Корнелия Нинова, за да я „поздрави” за победата на последните избори. Той направи уточнението, че хората решават кой да ги управлява, за да отговори на Нинова, че оставката му не е на дневен ред.

„Всичко, което трябваше да се направи за Шенген, е направено. И всички европейски институции казват, че България е за Шенген. Бях гост в Бундестага, където представих на наши политически семейства какво правим. Задаваха въпроси като добър пример. Те заявиха, че ни подкрепят, но аз се ядосах и казах, че ние пазим успешно границата”, разясни думите си след срещата премиерът, когато обяви, че страната не се нуждае от Шенген.

Борисов даде и нагледен пример – защо Холандия е срещу приемането на страната ни в Шенгенското пространство. По думите му, ако България, Румъния и Гърция са в Шенген, при 2 000 мигранти влизащи на ден в Гърция, всички те ще стигнат до Холандия безпрепятствено, което е сериозен проблем.

Борисов обвини лидерката на БСП в дребнавост относно цитираната от нея публикация в загребски ежедневник как той и Себастиан Курц отиват на срещата на ЕНП, единият в икономична класа, а другият – с държавен самолет.

„Канцлерът на Австрия беше с правителствен самолет. Щяхме да се пребием с Фалкона и беше свободен Еърбъсът. Щяхме да се пребием с Фалкона, но нека припомня, че този ненужен самолет, беше закупен по времето на вашето управление. Два такива самолети. Единият едвам успяхме да го върнем. За да ви покажа колко сте дребнава, да ви направя една декларация за заменките? Радев също отиде до Китай с него,  колко е в пенсии?! Нали всички страни го правят”, попита риторично Борисов. Той припомни и заменките по време на Тройната коалиция, от които 80 млн. страната трябва да връща.

„Когато ме питате, говорите за болничните листове, защо лъжете хората, не е истина, няма такова предложение за болничните”, продължи с отговорите си към Нинова премиерът. Той бе категоричен, че два пъти си е подавал оставката до момента и за разлика от Нинова не е обявил това, а след една седмица да се откаже от думите си.

„В къщата на обесения, въжето не трябва да се клати”, констатира премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп