Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: За разлика от Кирил Петков и Денков аз не се срамувам да бъда премиер

Политика

Бойко Борисов: За разлика от Кирил Петков и Денков аз не се срамувам да бъда премиер

Бойко Борисов: За разлика от Кирил Петков и Денков аз не се срамувам да бъда премиер - Tribune.bg
Снимка:

„Последните избори и последните години с машините, това което чухме с ала бала обезвери хората. Преднината, която се дава на ГЕРБ от социологическите проучвания няма купен вот и корпоративен вот. Ще ви покажа и във Велико Търново колко хора са дошли. Ние от ГЕРБ-СДС даваме всичко от себе си по време на кампанията, срещаме се с браншовите организации, разясня ваме управленската си програма, не визия, а управленска. Нашата кампания е какво ще направим, кое гарантираме, как ще го направим и трудностите, които имаме и как бихме ги преодоели“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред „Дарик радио“.

Запитан за купуване на гласове, Борисов заяви, че това ще се види на 27-ми и припомни, че само преди дни се е видяло как в един от кварталите във Варна ГЕРБ имат 1 глас, а другите много повече. Борисов припомни, че ГЕРБ са печелили избори и при Бойко Рашков, който безразборно арестува и репресира.

„Ако с колегите от другите партии проявим разум и българщина ще успеем“, заяви Борисов и припомни как за декларацията за Северна Македония всеки е направил компромис и се е показало обединение за България.

Борисов е категоричен, че който спечели изборите има право да излъчи премиер и да търси коалиционен партньор. „Решенията за министър-председател са ни няколко. Ако сме първи и имаме добър резултат това съм аз. Защото няма по-подготвен от мен и да изпълним това, което пише на нашия слоган. Аз не веднъж съм се дърпал назад, проф. Габровски беше неутрален, Мария Габриел, Росен Желязков. Важното е да бъде отговорен“, заяви Борисов.

„За разлика от тях аз не се срамувам да бъда премиер, защото те какво казват, че нито Кирил става, нито Денков, Лена Бориславова... Моля да проверите дали оферта е към ГЕРБ-СДС специално или по принцип“, заяви Борисов и поиска да се чуят точните думи на Кирил Петков.

По отношение на преговорите Борисов беше категоричен, че формулата, която е ползвал е да се излъчат екипи, които да обсъдят какво трябва да се направи. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че няма никаква оферта към тях от страна на Петков, Денков или някой друг  и запита, кой ще е кандидат-премиерът на ПП-ДБ?

„Защо се наричаме политически партии, а не НПО-та и тн. Ние и това правихме в България, върнахме царя. Те нямат предложение към ГЕРБ, те искат задкулисно да се съберат с Възраждане, ИТН, БСП, нещо като служебно правителство“, заяви Борисов.

„Техните родители за първи път видяха метро в София, че имат една прекрасна столица с булеварди, детски градини, защото когато са се раждали в столицата нямаше един шадраван. Нека се върнат 18 години назад и да видят какво е било преди ГЕРБ. За щастие ние много 18-годишни, които идват в нашата партия. Вижда, че за четири години няма нищо свършено, каквото и да е пуснато по магистралите е спряно. Факта е, че преди 4 години ние вкарахме България в чакалнята на еврозоната и Европейския банков съюз, а точно в този момент имаше протести“, отговори Борисов на въпрос какво би казал на тези, които за първи път ще гласуват.

Запитан дали трябва да има нова Антикорупционна комисия, Борисов заяви, че първо трябва да се състави правителство и да се даде пример, преди да се пипат институциите. Той припомни, че КПКОНПИ и спецсъда са направени по европейски изисквания, а едно кратко мнозинство е съборило всичко. „Единственото антикорупционно, което съм видял от ПП-ДБ е името на Бойко Рашков, който арестува незаконно. Когато пред внуците  децата си чуеш как един трещи „Нищо, че няма нищо срещу него, искам да видя Бойко Борисов с белезници. На този ли да дам да бори корупцията. Дори Диана Дамянова избяга от тях, всички бягат от тях“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви , че за него е важно да каже на хората какво ще направи, че си изпълнява обещанията, а не какво говори Кирил Петков, защото дълго време го е слушал в компанията на Атанас Атанасов и Делян Пеевски.

„Ако от ПП-ДБ искат да правим правителство да се беше обърнал към мен да се беше обърнал към мен“, заяви Борисов и поиска да чуе къде Петков споменава ГЕРБ. „Какво повече да говорим, той се обръща към всички партии, дори и ГЕРБ. Кой е този премиер, който излезе и плесне ще избере министри, ще прави каквото си иска. Обръщам се с голямо уважение към колегите, по-добре да е Петков, Денков, Асен Василев или аз, но няма как да подкрепя някой човек, който не го знаем. Ако ние направим такова нещо на следващите избори нито нас ще ни има на изборите, нито ПП-ДБ“, заяви Борисов. 

В края на интервюто Борисов показа на Кирил Петков и останалите, защо именно лидерът на ГЕРБ може да се кандидатира за премиер. Борисов показа хилядите хора, които са се събрали във Велико Търново, както и при другите обиколки в страната. Припомняме, че днес в Двореца на културата и спорта под Царавец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и водачите на всички листи в страната закриват кампанията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети