Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов за Шенген: Трябва да върнем времето преди „промяната“

Политика

Бойко Борисов за Шенген: Трябва да върнем времето преди „промяната“

Бойко Борисов за Шенген: Трябва да върнем времето преди промяната - Tribune.bg

Австрийците казват България да се върне три години назад, както беше при Борисов, и всичко ще е наред

„Над 60 милиона лева ще се дадат за култура допълнително. Не може да допускаме да се бутат културните дейци с полицията. Това е грозна работа. Затова направихме нещо, което удовлетворява максимално партиите, които ще гласуват за бюджета. Това са ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Раковски. „Утре с колегите - с Кирил Петков и с Йордан Цонев, ще кажем още няколко неща, за които сме се договорили“ съобщи още Борисов, който присъства на откриване на детска градина.

„Колкото повече не се налагаме с его, а това, което постигаме хората оценяват и жертвите, които правим“.

„Всички ще трябва да платим цената на тези години безвремие и ще я платим горчиво. Помните ли нулевия дефицит, бюджетните излишъци и как бяха изядени през тези няколко години. Дългът отиде в небето, ние си го причинихме. Помните ли колко пъти казвах, че магистралите ще поскъпнат 3 пъти. За да тръгнат сега, ще платим цената на глупостта ни. Горчиво, трудно, тегаво. Казах, че ще се въртят правителства. Щом свършат парите на държавата нищо не може да удовлетвори хората, те си искат заплатата“, каза Борисов във връзка с протеста на социалните работници и в градския транспорт.

По темата с демонтажа на МОЧА лидерът на ГЕРБ заяви: „Трябва хората да могат да виждат и лошото. Сега никой не помни мракобесната ДС. Какво значи да си генерал-лейтенант Терзиев, шеф на Военноконтраразузнаване. Младите не знаят. Като има такъв паметник – ето тези вкараха хората в Белене, избиха аристокрацията. Аз имам друг прочит. Децата трябва да знаят, чии родните, родители са го правили“, обясни Борисов. Той добави „преди 15 години в Раковски беше кал и тъмно, а сега е друго“.

Кметовете са изпратили проектите си, поискали сме поименно да се опише от Асен Василев. 

По повод темата Шенген, Борисов припомни, че страната ни имаше нулева миграция.

„В момента австрийците казват България да се върне три години назад, както беше при Бойко Борисов, и всичко ще е наред. Това казват австрийците на прост език“, обърна се Борисов към медиите, наричайки вътрешните министри от правителствата след третия му кабинет „аматьори“. „Кое е нечестно в австрийската позиция? Аз тогава като казвах нулева миграция, казвах бюджетен излишък, вие казвахте „Айде, айде“. Всичко расте и е пълно с мигранти. Кое да ви коментирам. Бях го свършил?! Нямаме полезен ход, ако не се стегнем и да работим – от една страна дипломацията, от друга страна законите, от трета страна миграция“, заяви още Борисов и заключи: „Просто трябва да върнем времето преди „промяната“, когато беше при мен“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети