Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов за служебното правителство на Радев: Пълен провал, да търсят атаката срещу Петков в ИТН

Политика

Бойко Борисов за служебното правителство на Радев: Пълен провал, да търсят атаката срещу Петков в ИТН

Бойко Борисов за служебното правителство на Радев: Пълен провал, да търсят атаката срещу Петков в ИТН - Tribune.bg

Радев и Кацаров убиха ваксинационния план, подчерта Борисов

„Консултациите при Радев са напълно безсмислени. Той се оплете като пате в кълчища“, каза Бойко Борисов, който е в село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи.

Той увери, че ще кабинет на ГЕРБ ще бъде представен, „за да може хората да сравнят“. Експремиерът заговори и за исканата актуализация на бюджета като попита за какво, след като пари има. „А те искат празен чек, да харчат“.  

„Казват, че имало много пари в бюджета, кой ги събра, за два месеца служебно правителство, като ги изтеглиха от всички проекти? Кой на мен ми актуализира бюджета при три вълни на пандемия. Провал във външната политика, провал в икономиката, здравеопазването, българите започнаха да измират защото няма ваксинация, убиха ваксинационния план и зелените коридори.

Борисов коментира и думите на Радев от днес, че корупционери искали да се освободи Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ заяви, че първите, които са повдигнали завесата „що за птица е назначил“ Радев са от „Има такъв народ“.

„Като си чужд гражданин не можеш да си министър. ББР самият Кирил Петков казва, че е в цветущо финансово състояние и кредитите се обслужват. Те се хванаха с ББР вместо с Родопите, които са ни изключително важни“, каза Борисов. 

„Кой от служебното правителство е удачен, ИТН разнебити Асен Василев и Кирил Петков, които вееха като знаме. Кацаров ли е успешен, че ни разболя и милиони ваксини се хвърлят и препродават, Рашков, който притискаше кметовете да не се занимават с избори. Кой е удачен, че да го подкрепя“, попита Борисов. 

„Асен Василев е един умен мошеник, а вие ме карате да му подкрепя бюджета?“, каза той.

Борисов прогнозира победа при нови избори. „Бих подкрепил трети мандат, ако сложат подготвен премиер. Томислав Дончев, Кирил Ананиев и други трябва да бъдат върнати в кабинета, защото те знаят как се работи“.

По темата с полицейското насилие до колоните на МС Борисов заяви, че е недопустимо и настоя за наказания, но за всички – и за онези в нощта на белия автобус, и за онези, които нападаха полицаи. „Каквото е могъл по закон Младен Маринов е направил“, допълни бившия премиер. Той попита дали Радев носи политическа отговорност заради това, че е паднал МиГ- а в Черно море. „Като четете постовете на съпругата на загиналия пилот не ви ли става мъчно. Ами той носи ли отговорност за офицера който се самоуби на полигона? Ами нали той е главнокомандващ! В единия случай Маринов е виновен, Борисов е виновен, нека да мерим с еднакъв аршин“, допълни Борисов. 

На въпрос за миграцията и натиска на границата, Борисов подчерта, че години наред не е имало и хората са забравили.

„От години е миграцията, като ги хванахме, че крият, че има сега миграция от месеци, тогава мълчаха. Страната в момента не знам къде е, отвън изглежда отвратителна, от лидер на Балканите сме изпокарани с всички съседи. В Турция не изпратихме помощ при пожарите. А сега всички очакваме те да играят водеща роля в трагедията, която се случва в Афганистан. Тежък провал във външната политика“, заключи той.

Хората се оплакаха на бившия премиер, че всички проекти са спрени, както за църквите, така и физкултурните салони в училищата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати