Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков и Стойчо Кацаров на отчет при депутатите

Политика

Бойко Рашков и Стойчо Кацаров на отчет при депутатите

Снимка:

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков отново ще бъде изслушан от депутатите в парламента.

Рашков ще трябва да даде подробности около своите твърдения за незаконно подслушване на протестиращи и опозиционни политици по време на миналогодишните протести, за които прокуратурата вече заяви, че няма данни. Инициатори на изслушването, което е първа точка в дневния ред на депутатите на заседанието в сряда, са от ГЕРБ-СДС.

След участието на министъра в заседанието депутатите ще продължат работа с гласуване за прекратяване на правомощията на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков, който беше един от хората в България, попаднал под санкциите на глобалния закон „Магнитски".

Пленарното заседание ще продължи с изслушване на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, за което са отправени цели три искания. Първото е от БСП, откъдето искат да научат подробности за подготовката, която се извършва в здравната система за посрещане на евентуален скок в заболеваемостта от COVID-19 през есента. Второто е от ГЕРБ-СДС, откъдето настояват за отговори относно ваксинационната кампания, а третото е от ИБНИ, които ще питат за изграждането на национална детска болница.

В рамките на заседанието парламентът ще гласува и оставката на Стефан Белчев, член на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още