Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков мълчи за имотите си, но обвини ГЕРБ в купуване на гласове

Политика

Бойко Рашков мълчи за имотите си, но обвини ГЕРБ в купуване на гласове

Бойко Рашков мълчи за имотите си, но обвини ГЕРБ в купуване на гласове - Tribune.bg
Снимка:

От партията определиха твърденията му като поредна груба манипулация

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков си позволи без прокурорско разпореждане да разкрива данни за водени досъдебни производства. Пред БНР и Силвия Великова той обвини ГЕРБ, че са купували гласове и това е открито при акцията в Пловдив, когато бяха намерени 11 дамаджани и 52 чифта маратонки.

На въпрос за акцията в Етрополе, че гласове са купувани от малка партия, която не е успяла да влезе в парламента Рашков отвърна: „Давайте нататък“.

Той не беше попитан за имотите му, а вместо това назначеният от Радев за силов министър не спря да отправя внушения и обвинения към прокуратурата, които според него били лоши и не си вършели работата.

На въпрос дали все пак МВР работи заедно с прокуратурата, Рашков заяви категорично, че това е така.

„Има образувани вече дела. В Бургас има 9 досъдебни производства и това са предизборни престъпления и три от тях са бързи производства. Става дума за купуване на гласове на предстоящите избори на 11 юли“.

Силовият министър не посочи дали вече има обвинение срещу човека от цеха в Столипиново - това не зависи от МВР, най-вероятно няма обвинение - там в Пловдив „законността била по-различна“, поясни вътрешният министър. Той обясни, че с формирането на новото Народно събрание ще бъде ясно имало ли е подслушване на политици, както и формирането на комисии, „като Комисията за службите за сигурност и обществен ред, която да получи цялата събрана от нас информация, защото са правени опити да се унищожат доказателства, но следи са останали“, каза още Рашков.

Той обаче не отговори дали се вижда като вътрешен министър в следващ кабинет, ако получи такава покана, щял да помисли, поясни той.

 Не закъсня и отговорът на ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов обявиха за NOVA, че твърденията на силовия вицепремиер са:

„Поредната груба манипулация на предизборния щаб на Румен Радев в лицето на служебния кабинет. Време е Бойко Рашков да спре да разказва и да започне да доказва твърденията си”, заявиха от партията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети