Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков освободи и шефа на дирекция „Инспекторат“ в МВР

Политика

Бойко Рашков освободи и шефа на дирекция „Инспекторат“ в МВР

Снимка:

Целта е да се овладее Инспектората, защото той извършва основните проверки, каза Николай Гешев

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, считано от 12.05.2021 година е освободен от длъжност директорът на дирекция „Инспекторат“ Николай Гешев.

Заповедта е на основание чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител /поради придобито право на пенсия/,съобщиха от ведомството.

Николай Гешев е в болничен от вторник заради усложнения след преболедуван COVID-19. Екип на bTV го посети в дома му. Разказва, че е търсен, за да му бъде връчена заповед за уволнение.

Разказва още, че е уволняван и преди – през 2017 г., отново по време на служебно правителство. Въпреки това сега е изненадан. Не намира законово основание за това и твърди, че ако е дисциплинарно, трябва да има проверка.

„Това се дължи не само на доноси, но и на амбиции, целта е да се овладее Инспектората на МВР, защото той извършва основните проверки и в тях установяваме нарушения. Някой път, в мое отсъствие, може да бъде казано Инспекторатът да не извърши определена проверка или да извърши тенденциозна проверка“, заяви Гешев.

Не е разговарял с новия вътрешен министър Бойко Рашков, но са работили заедно в миналото.

„Единственият случай, в който той се е запознал с моята работа е преди 6 г., когато той беше председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Беше дал една висока, положителна оценка за нашата работа“, посочи Гешев и допълни, че не е политически обвързан, отхвърли и възможността да има пропуски в работата му.

Както и при предишното уволнение, ако сега се стигне до там –Николай Гешев ще търси правата си. Тогава е възстановен на работа след съдебно решение.

Вчера беше освободен Бойко Славчев, административният секретар на МВР. Славчев е свидетел по разследване за измама от първия служебен кабинет на Румен Радев. Тогава начело на вътрешното министерство бе президентският съветник Пламен Узунов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още