Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков отговори: Няма да арестувам Борисов, това е работа на прокуратурата

Политика

Бойко Рашков отговори: Няма да арестувам Борисов, това е работа на прокуратурата

Снимка:

По думите на силовия министър Борисов притежавал главния прокурор

„Обмислям дали има смисъл при тази прокуратура в нашата страна сега, да се подават такива сигнали. След като прокуратурата у нас е превърната в политическо оръжие”, така отговори на Бойко Борисов силовия министър по БНР. „В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество досъдебни производства, с които вече се опитва да спъва работата на МВР“, каза Рашков. Той се поинтересува дали да не даде на медиите възможността да станат обвинителна власт. 

„Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор“, каза още Рашков. 

„Аз съм вътрешен министър от 10 дни, защо аз трябва да упражнявам тези правомощия (ареста - б.р.), а не прокуратурата? Нали прокуратурата трябва да повдигне имиджа си от 5 поне на 50%“, попита вътрешния служебен министър.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване. Убедих се, че голяма част от използвалите СРС са газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“.

В предаването „Неделя 150“ Рашков допълни:

„В качеството ми на председател на бюрото за контрол върху СРС съм сигнализирал многократно за нарушения. Тогава Борисов беше на власт и не предприе никакви мерки. Това какво показва? Той искал ли е да има законност в тази дейност? България е осъждана за тази дейност за това, че службите са прилагали безогледно СРС в стотици, да не кажа хиляди случаи. Незаконно е било това. В кабинета ми тогава дойде и неговия съветник по сигурността Георги Кръстев и аз му обясних какви нарушения констатираме дори в ДАНС“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още