Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков праща цивилни полицаи да дебнат зад храстите за купуване на гласове?

Политика

Бойко Рашков праща цивилни полицаи да дебнат зад храстите за купуване на гласове?

Бойко Рашков праща цивилни полицаи да дебнат зад храстите за купуване на гласове? - Tribune.bg
Снимка:

По нареждане на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, цивилни полицаи са командировани да дебнат зад храстите за купуване на гласове, твърди Breaking.bg, като се позовава на свои източници.

Оказва се, че именно по негово разпореждане са изпратени униформени "под прикритие", които трябва да се крият в храстите, по черните пътища в Смолянско. Полицаите, които са пратени там са от Кърджали, Пловдив и Пазарджик. Наредено им да спират всички автомобили и да проверяват не само водачите, но и пътниците. Цивилните полицаи пък не били длъжни да се легитимират, както е по закон, но в същото време оказвали натиск и разпитвали хората, твърдят потърпевши.

Акцията разпоредена от Рашков е на Главна дирекция "Национална полиция", като е под прикритието на специализирана такава в Смолянско и се изпълнява лично от новоназначения от Рашков шеф на Национална полиция Станимир Станев.

Самият Станев е от Пловдив, ковачницата за ръководни кадри в МВР, благодарение на получателя на подаръчни комплекти Пламен Узунов. Преди Рашков да го направи шеф на полицията, ръководеше ОДМВР-Кърджали.

Местният смолянски сайт "Plamak.bg" пък е потърсил за коментар окръжния прокурор на Смолян Недко Симов, председателя на РИК Николай Шехов и областния управител Стефан Сабрутев. Според Симов в Окръжна прокуратура Смолян не е постъпил нито един сигнал по темата „за безпрецедентен натиск върху избиратели“.

„Нямаме подаден сигнал и от областния управител“, обяви окръжният прокурор на Смолян. Шефът на РИК-Смолян Шехов казва същото пред медията. В комисията няма никакви сигнали за купуване на гласове.

„Подал съм сигнал в службите, не в полицията, не прокуратурата, не в РИК“, заявява Сабрутев. Щом не е в полицията, в кои служби е подал сигнал управителят на Радев не става ясно. Може би в комисията за защита на конкуренцията или в тази по далекосъобщения? Служебният областен управител е два мандата общински съветник от листата на БСП в Смолян. Бил е и два пъти кандидат за кмет на община Смолян, но и при двата опита загуби от сегашния кмет Николай Мелемов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

attropo Все още да има съмняващи се,че ХУНТАТА НА ПРОСТАЦИТЕ е вредна за България?
Кажете къде живее това говедо рашкуфъ,че да му спретнем и ние едно *лайкче* каквото спретнаха на Борисов Банкя!
Напишете им адресите на всичките ПРОСТАЦИ,не ги крийте - иде време за разплата!
23.06.2021 22:56 / Отговор
Марияна от. Годините от 19т97 до лдо 2008 докато бяха кумонистите на власт тогава избягаха хората в чужбина няма как да се върнат те там се устрояха не гласувайте за кумонистите начело със Слави да не прогонят и другите
05.07.2021 01:08
Нов възродител в Родопите - БОЙКО РАШКОВ..... Щял да спира колите и да пресира свободните граждани....... АЛОО, ГУМЕН ГАДЕВ прибирай си ВЕРЕСИИТЕ, докато не са запалили юргана....!!
23.06.2021 23:17 / Отговор
Татулова Първо, за какви случаи и казуси в Наказателния кодекс има описано и квалифицирано като престъпление завземането на властта с бунт и въстание?
Второ, колко останаха неразбралите, че Рашков е толкова юрист, колкото министърката на туризма е Райна Кабаиванска!
Трето, има обикновени калинки, корумпирани калинки и кръвожадни калинки!
Четвърто, Рашков се държи като недосегаем и непреместваем!
Пето, сигурно ще се наложи да го изнасят от министерството с цялата мебелировка от кабинета му, а после задължително да поръсят със светена вода!
23.06.2021 23:26 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати