Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков: Предпочитам да съм комунистически следовател

Политика

Бойко Рашков: Предпочитам да съм комунистически следовател

„Предпочитам да съм комунистически следовател“. Тези думи, произнесени от Бойко Рашков, напълно сериозно прозвучаха от трибуната на Народното събрание.

„Когато говорите за милиционери, имайте предвид, че засягате Младен Маринов, който е завършил милиционерско училище в Пазарджик“, заяви още депутатът от „промяната“ по време на дебатите по НПК. Не е ясно защо колегата му от ГЕРБ би се засегнал за определението „милиционер“. Роденият на 21 ноември 1971 г. Маринов е едва 18-годишен по време на падането на комунистическия режим.

„Предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар“, продължи да разсъждава Бойко Рашков, който работи в продължение на десетилетие за комунистическите служби, а от 1981 г. е следовател в Районна следствена служба в София.

„Това, което промяната е внесла, е било по демократично време. Къде отивате назад и в главите ви е само някакъв комунизъм, само това знаете. Това са норми от 1997-1999 г.“, заяви иначе в свое последващо изказване депутатът от ПП.

Според Бойко Рашков причината за изказванията ГЕРБ е, че другите нищо не разбират от право и не са му конкуренти. Той коментира, че изказвания правят хора, които са били носени от родителите си „по онова време“ и понятие нямат от тогавашната правна уредба.

Маноил Манев от ГЕРБ припомни на Рашков, че има Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, и разкритикува политикът.

Тома Биков даде предложение Рашков и градинарят му да бъдат разследвани със средствата, които ПП предлагат.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бойко Рашков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати