Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков с пламенна реч срещу Гешев, в защита на Божков и Радев

Политика

Бойко Рашков с пламенна реч срещу Гешев, в защита на Божков и Радев

Бойко Рашков с пламенна реч срещу Гешев, в защита на Божков и Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Това не е политически документ, този материал е подготвен миналата година, който пък е предшестван от сигнали, изпратени от професионални организации като Съюза на съдиите, Хелзинкския комитет, Фондация български адвокати за правата на човека“, заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод отказа на ВСС да разглежда прекратяване на правомощията на главния прокурор Иван Гешев.

Рашков заяви от трибуната на Народното събрание, че е внесъл сигнала точно сега, защото не искал да е преди изборите, а миналата година не разчитал на правосъдния министър. Рашков коментира, че дори и Румен Радев не искал да разписва указа за Иван Гешев, защото той нямал избор. Служебния силов министър се закани, че след това заседание ще сезира друг прокурор, защото според Рашков държавното обвинение в лицето на главния прокурор нямал право да изнася СРС-та. Няколко пъти бе обявено, че това не са специални разузнавателни средства, а доказателствени материали и се публикуват по преценка на прокурора.

Рашков подхвана и записите на Васил Божков с журналиста Огнян Стефанов и депутат от БСП, от които стана ясно, че коментират протестите миналото лято и как „да ги подсилят с 10 хиляди души“. Според Рашков в случая с Божков, главният прокурор го обявявал за виновен, без да има присъда. Самият служебен вътрешен министър обаче забрави, че само преди няколко седмици, дни наред дори и по време на предизборната кампания, той обвини ГЕРБ в купуване на гласува, без обаче да е показал нито едно доказателство за твърденията си. Като пример за подслушвани журналисти, Рашков даде за пример точно Огнян Стефанов, като не уточни, че той е прихванат, защото разговоря с Васил Божков, който се укрива в Дубай и има 19 обвинения.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати