Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Рашков съзря умишлено бавене на разследването за „Хемус“, прокуратурата преувеличавала

Политика

Бойко Рашков съзря умишлено бавене на разследването за „Хемус“, прокуратурата преувеличавала

Бойко Рашков съзря умишлено бавене на разследването за Хемус, прокуратурата преувеличавала - Tribune.bg
Снимка:

Как двама полицаи ще натискат трима прокурори, това е по-скоро професионален спор, каза министърът

„Не мога да кажа дали е имало натиск над прокурори. Това ще се изясни. Сигурно е професионален спор за това как да се подходи правилно тактически по разследването. Какво значи служител на ГДБОП да натиска прокуратурата. Твърдението е само на прокуратурата. Това ми се струва преувеличено“, каза вътрешният министър Бойко Рашков в „Неделя 150“ по БНР във връзка с изявлението на прокуратурата, че от ГДБОП са правили опити да ги натискат заради обвиняемия по разследването за парите от „Хемус“.

„Има човек, който е обвинен и прокуратурата смята, че този човек под домашен арест, който е възлова фигура трябва да се разбере с кого е контактувал и какъв е пътят на парите“, заяви Рашков.

Той допълни, че Борислав Колев е концентрирал в себе си огромно количество финансови средства

„Има сведения за лице, което е било в контакт с него, подписвало е документи в банката, то е видяло огромно количество пачки от по 100 лева. За услугата това лице и получило джип като награда“.

„Прокуратурата съзнателно не е активна в това разследване. Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, бави хода на разследването. Защото то ще доведе до отговорни фактори в управлението на страната, които са били на власт до април т.г. Съмнявам се, че тази нереформирана прокуратура в настоящия момент би могла да изведе едно такова разследване с национално значение до успешен край... Прокуратурата предпазва бившите управляващи от наказателна отговорност в много случаи“, каза Рашков.

Според него по едно от трите разследвания за строежа на АМ „Хемус“ има основания да се иска снемането на имунитети на народни представители. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети