Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рашков бил заплашван, но не казва от кого. Прати журналистите да питат ГЕРБ

Политика

Рашков бил заплашван, но не казва от кого. Прати журналистите да питат ГЕРБ

Рашков бил заплашван, но не казва от кого. Прати журналистите да питат ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Възможно е да се стигне до промяна в състава на някои от парламентарните групи, отново се закани Рашков

Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи - питайте ГЕРБ. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти в Народното събрание. Бившият служебен министър на вътрешните работи и новоизбран като такъв в редовния кабинет на Кирил Петков не уточни какви са те и от кого, но няколко пъти повтори на журналистите „Питайте ГЕРБ“.

Той отговори защо ГЕРБ може да остане с по-малко депутати. „Обясних нещо вчера по този въпрос. Има основание действително компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия, от които е възможно, да се стигне до промяна в състава на някои от парламентарните групи, но това е въпрос на бъдеще“, заяви още Бойко Рашков.

Той отговори и на въпрос за спалнята на Борисов във връзка със сигнал за снимки. „По отношение на Борисовата спалня, тя тая спалня вече става прословута, ние извършваме проверка. Ще я извършим не като прокуратурата. Уверявам ви в това“, каза още Бойко Рашков.

Бойко Рашков каза също така, че не знае за това дали Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, е получавал заплахи.

По отношение разследването на злоупотребите с автомагистрала „Хемус“ и появилите се информации, че Прокуратурата е отказала да разпита обвинямия, той посочи:

„Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък за стигане на крайния резултат на нашето разследване и изведнъж се появи едно срутище, което се нарича Градска прокуратура и което запуши този път. Много се надявам да е постигнала тази цел временно, тоест ние да излезем от това срутище по някакъв начин. Това се е случило и след като са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили някой трябва да понесе някаква отговорност. Участникът в процеса в един момент е изявил да разкаже това, което иска и те са били подготвени, за да могат незабавно, когато стане това с три екипа да предприемат необходимите проверовъчни действия по отношение на фактите, които очакват да чуят от него. Това е накратко ситуацията“.

„Нашата прокуратура не ни съдейства да разкрием къде са отишли средствата за една магистрала, а напротив протоводейства ни. Колежката прокурорка дори не знае къде е ГДБОП, камо ли да познава материалите по делото. Прокуратурата иска ли да разследва аферата „Хемус“ или иска да възпира разследващите полицаи от ГДБОП да не разследват“, попита той.

По думите му това е втори случай, в който прокуратурата се намесва по такъв начин, като атакува със следствени действия полицейски служители, за да им попречи да си вършат работата.

„Полицейските служители в нито един момент не са заплашвали който и да е от прокурорите. Дори те в определен период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи, тоест да се разговаря с този обвиняем и да се намери оптималния вариант като тактика на разследване“, заяви още Рашков.

По думите му обвиненият за пране на пари Борислав Колев е искал да разкаже онова, което знае, от момента, в който получава милиони. 

„ГЕРБ внушават, че министърът на МВР говори нещо, което не е истина“, посочи още Рашков


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп