Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Божанков кандидат на ДБ/ПП за кмет на Горна Оряховица на изборите догодина?

Политика

Божанков кандидат на ДБ/ПП за кмет на Горна Оряховица на изборите догодина?

Божанков кандидат на ДБ/ПП за кмет на Горна Оряховица на изборите догодина? - Tribune.bg
Снимка:

Ще играе заедно с неговия човек от БСП Огнян Стоянов, който уж ще му е конкурент

Изключването на Явор Божанков от ПГ на БСП е провокирано от самия депутат, за да се изкара жертва и да се кандидатира за кмет на Горна Оряховица от ДБ и ПП. Това твърди Breaking.bg, позовавайки се на социалисти.

Червеният депутат умишлено провокирал Корнелия Нинова с изказването си от трибуната в подкрепа на Украйна и срещу Русия, за да бъде по-лесно изхвърлен от групата на БСП. Божанков, доскорошно протеже на Нинова както Крум Зарков, влезе в явни противоречия с нея в този парламент, като се обяви против връщането на хартиената бюлетина заради което бе сменен и от участието си в парламентарната правна комисия. А на четиридневните дебати хора от „промяната“ постоянно питаха къде е Божанков.

Според запознати бившето вече протеже на Корнелия Нинова, което успя да свали до минимум резултатите на столетницата във Великотърновско на изборите, се е разбрал с Демократична България и „промяната“ да бъде техен общ кандидат за кмет на Горна Оряховица на общинските избори догодина.

За да си осигури успех Божанков гарантирал, че местната организация на БСП ще издигне неговия човек Огнян Стоянов, общински съветник от партията, за кандидат. А уж политическите противници ще играят на една писта.

При управлението на кабинета на Кирил Петков Божанков уреди Стоянов като зам.-областен управител на Великотърновска област. Изключеният току-що социалист пък уреди ортака си като трети в листата на БСП на последните избори. Според социалисти схемата била следната: Божанков като кандидат на ДБ и ПП напуска парламента. На негово място влиза Стоянов, който по-късно също ще напусне парламента като кандидат за кмет от БСП. Явор Божанков бе кандидат на столетницата за кмет на Горна Оряховица през 2019 година и по време на кампанията бе разследван и викан за обяснения в съмнения за купуване на гласове. Той загуби изборите от кандидата на ГЕРБ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати