Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Божанов: Малко вероятно е да има мнозинство за техническо правителство, разбирам притесненията на ПП

Политика

Божанов: Малко вероятно е да има мнозинство за техническо правителство, разбирам притесненията на ПП

Божанов: Малко вероятно е да има мнозинство за техническо правителство, разбирам притесненията на ПП - Tribune.bg
Снимка:

Вратата за подкрепа за правителство с втория мандат е категорично затворена

Разбирам притесненията на "Продължаваме промяната" (ПП), тъй като действително изглежда малко вероятно, предвид заявките на останалите партии, такова мнозинство да е възможно, коментира Божидар Божанов от „Да, България“ пред журналисти.

Националният съвет на партията се събира тази вечер в централата на политическата сила в София, за да обсъди идеята на партньора си в „Демократична България“ – ДСБ, за „технически кабинет с третия мандат, ако бъде връчен на „Продължаваме промяната-Демократична България“.

След заседание на Изпълнителния съвет на ДСБ през уикенда, от партията излязоха с идеята за „технически кабинет“ с третия мандат“. Предлагаме на партньорите си от “Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ) да обсъдим и приемем механизъм за излизане от настоящата политическа криза.

Считаме, че такава възможност е да поискаме третия мандат, който да бъде разглеждан като “национален”, се посочва в резолюцията на Изпълнителния съвет на партия „Демократи за силна България“, цитирана от пресцентъра на формацията. Създадено с третия мандат управление под формата на „технически кабинет“ трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република, се посочва в документа.

"Ще обсъдим дали е възможна, какви са рисковете – от една страна, пред страната, от друга – да не успеем да го реализираме и той да не постигне своите цели, обясни депутатът. Но добави, че ако има мнозинство, което може да демонтира модела на Пеевски, трябва да бъде обсъдено. Не предпоставяме партиите, които биха участвали или не, доколкото виждаме заявката на БСП е за максимално широка подкрепа", добави Божанов. И беше категоричен, че вратата за преговори при втория мандат е затворена за тях.

Според Божанов такова евентуално правителство би имало кратък живот.

В неделя Националният съвет на „Продължаваме промяната“, част от коалицията ПП-ДБ реши, че в 50-ото Народно събрание не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждават,  че ще бъдат конструктивна опозиция.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати