Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бозуков: Тези, които до вчера са управлявали „Напоителни системи“, днес саботират дейността му

Политика

Бозуков: Тези, които до вчера са управлявали „Напоителни системи“, днес саботират дейността му

Бозуков: Тези, които до вчера са управлявали Напоителни системи, днес саботират дейността му - Tribune.bg
Снимка:

Аз съм човек, който не се срамува да си признава грешки. Една от тях е назначаването на Динева, каза Бозуков

Министърът на земеделието проф. д-р Христо Бозуков обясни причините за освобождаването на директорката на „Напоителни системи“ Снежина Динева. Били са констатирани 18 нарушения в обществените поръчки -„Аз съм човек, който не се срамува да си признава грешки. Една от тях е назначаването на Снежина Динева. Човешко е да се греши, въпросът е да не се повтарят грешките”, поясни Бозуков.

„Въпреки, че е била освободена на 10 юни, Динева е извършвала дейности и след тази дата, без да има право“, твърди министърът на земеделието. Той описа случаи на извършени парични преводи в особено големи размери – 1 милион и 500 хиляди лева от клон „Марица-Пловдив” и клон „Тополница” към клон „Струма-Места”. Управителите на тези клонове за извършили нарушения”, поясни Бозуков и са създали условия за невъзможност за осъществяването на текущи приоритетни и неотложни плащания към държавата, както и за изплащане на работни заплати, което е абсолютен приоритет.

По думите му са били платени суми, които не са обосновани и наложителни, а с цел да не оставят средства в сметките на „Напоителни системи“, да не може да се плати ДДС и да няма пари за заплати“, каза още Христо Бозуков.

Той заяви, че Динева е платила сигнал до главния прокурор и до него, че неизвестно лице, представило се като председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” АД е направило разпореждания, коментира още министърът на земеделието.

Дружеството към момента има несъбрани вземания в размер на 6. 659 млн. лв., а съставът му се състои от 1650 души и на тези хора трябва да се дадат заплати, каза Бозуков. И допълни : „За съжаление обаче дейността на дружеството е блокирана, защото тези, които до вчера са управлявали „Напоителни системи“ днес саботират дейността. Защо е това? Защото същите тези хора нямат достойнство да приемат отстраняването си и да напуснат властта и местата, от които са се облагодетелствали“, допълни още министърът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети