Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бранимир Балачев: „Дупката“ във Варна е известна като „Дупката“ на Гуцанов

Политика

Бранимир Балачев: „Дупката“ във Варна е известна като „Дупката“ на Гуцанов

Бранимир Балачев: Дупката във Варна е известна като Дупката на Гуцанов - Tribune.bg
Снимка:

„Дупката“ във Варна е известна като „Дупката“ на Гуцанов, всеки варненец знае това! Нещо като светофара на Гуцанов, ама по-отдавна.  Заради това предизборните му фалцети в парламента днес звучат особено нагло!“, заявява депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев, цитиран от пресцентъра на партията.

Балачев направи и кратка хронология за дългата сага с „Дупката“ (терен от около 3 дка) в центъра на морския град:

„Огромният ров в сърцето на Варна става факт по време на управлението на партията на Гуцанов - БКП, когато няколко старинни къщи са взривени, за да се строи ЦУМ!

ЦУМ няма, но пък се появяват няколко десетки бараки около Дупката. От наемите в общинския бюджет на Варна, според запознати, е влизала една малка част под формата на т.нар. тротоарно право, а разликата е потъвала в касите на БСП и формацията на Иван Костов.

Апетитите обаче растат. Затова изненадващо в един прекрасен ден Дупката се оказва в ръцете на пловдивския бизнесмен и активист на БСП Георги Гергов. Как става това?

Борислав Гуцанов е председател на Общинския съвет във Варна и местната власт удобно пропуска да вдигне участието си в капитала на дружеството, което стопанисва Дупката. Така Варна губи ценен имот в центъра на града“, обяснява Балачев

„Спасителят” Георги Гергов е доведен от Борислав Гуцанов. През 2006 година Гергов получава „Международен панаир Пловдив” чрез приватизация, извършена от Корнелия Нинова, тогавашен зам.-министър на икономиката, сега лидер на БСП и началник на Гуцанов.

В наши дни Община Варна винаги е защитавала интереса си и няма как да се очаква да подарява акциите, които притежава. Те имат стойност, но нито Пловдив, нито Корнелия Нинова, която беше министър на икономиката в правителството на Промяната, не ги купиха, ако са били толкова важни, въпреки отправеното предложение от Община Варна.

А за управлението на Варна от Гуцанов като председател на Общинския съвет, може да се напише тритомник. Криминале, с акцент върху сметките, правени като в „Елитбанк“...

За „Демократична България“, нейните бивши общински съветници, а сега варненски депутати, упражняването с варненските акции в Пловдивския панаир винаги е било стрелба във въздуха и  пореден евтин предизборен пиар“, пише в заключение депутатът от ГЕРБ. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети