Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Братоубийствените битки в дясно“ отказаха ДБГ от евровота

Политика

„Братоубийствените битки в дясно“ отказаха ДБГ от евровота

Братоубийствените битки в дясно отказаха ДБГ от евровота - Tribune.bg
Снимка:

Според партията най-морално било да пропуснат изборите

„Движение България на гражданите“ отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори, обявиха от пресцентъра на партията.

От партията посочват, че през изминалите 6 месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство.

„Усилията ни да изградим широко демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ“, посочват от ДБГ.

Те подчертават, че на предстоящите Европейски избори българската десница ще се яви разделена – едната част се съюзи с ГЕРБ, другата участва в тактическа коалиция, третата ще се яви самостоятелно. Нито един от тези 3 формата нямал силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще губят войната за България.

„Ето защо, ние от „Движение България на гражданите“ считаме за най-морално в тази ситуация да не участваме в предстоящите избори за Европейски парламент. През следващите месеци ДБГ ще работи усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента на 2019 г., на които ще участваме с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини“, пишат от ДБГ.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ДБГ, евроизбори

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати