Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Братя Бобокови също в „Досиетата Пандора“

Политика

Братя Бобокови също в „Досиетата Пандора“

Братя Бобокови също в Досиетата Пандора - Tribune.bg
Снимка:

И двамата са в топли отношения с президентството

Още двама българи се оказаха в регистъра на най-голямото журналистическо разследване „Досиетата Пандора“, осветляващо сянката на финансовата система на най-богатите и влиятелни в света.

В регистъра на международния консорциум от разследващи журналисти (ICIJ) попадат братята Пламен Стоилов Бобоков и Атанас Стоилов Бобоков, пише „Труд“.

Документите за тяхното участие в офшорни компании са част от „Досиетата Пандора“ и от търговския регистър на Малта. Търсачката, разработена на интернет страницата на разследващите журналисти (www.icij.org/investigations/pandora-papers/) директно сочи, че двамата българи са част от досиетата.

Те имат участие в офшорката A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMETED. Тя е основана в Малта с регистров номер С 52636 на 19.04.2011 г. Общият обем на издадените акции са 17,435,322 или 17 435 322 евро. Атанас и Пламен Бобокови са собственици на офшорката, а неин директор по документи е Пламен Бобоков.

Двамата братя станаха известни покрай скандала с незаконното третиране на боклуци и с кореспонденцията със служители на президентството.

Имената на Бобокови нашумяха още и по времето, когато се оказа, че водят активна кореспонденция с Пламен Узунов, дясна ръка на президента Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати