Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Броени часове до крайния срок за регистрацията на листите за вота

Политика

Броени часове до крайния срок за регистрацията на листите за вота

Броени часове до крайния срок за регистрацията на листите за вота - Tribune.bg

Само няколко часа остават до крайния срок, в който партии и коалиции могат да регистрират листите си. Лидерската битка отново ще е в 25 МИР в София. Все още не се знаят официално водачите на „Продължаваме Промяната-Демократична България“. Така остава неясно кого от коалицията ще изправят в 24 район на столицата срещу бившия кмет Йорданка Фандъкова от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане“, Рахим Юмерефенди от „ДПС-Ново Начало“, Атанас Атанасов от „БСП-Обединена левица“ и Силви Кирилов от „Има такъв народ“, съобщи NOVA.

Кандидатите на „Алианс за права и свободи“, и по-специално кои листи ще води почетният председател Ахмед Доган, също не са ясни на този етап. В битката за Хасково от формацията изправят Мюмюн Мюмюн срещу Делян Пеевски, който е първи в листата на „ДПС - Ново Начало“. Пеевски е водач и в Благоевград.

През днешния ден ГЕРБ регистрираха листите си за трите избирателни района в столицата. Коалицията „БСП-Обединена левица” направиха анонс, че ще регистрират имена за 23 многомандатен избирателен район, но по-късно отложиха това за вторник. Вече е ясна и битката между двете фракции в ДПС за Хасково.

През два часа ГЕРБ-СДС регистрираха листите си с кандидати за 51-ия парламент в 23, 24 и 25 МИР в София. Водачите са съответно председателят на Народното събрание Рая Назарян, Йорданка Фандъкова, както и председателят на партията Бойко Борисов. Целта – победа на вота, но чрез висока избирателна активност.

Вече е ясно и кой от „Алианса за права и свободи“ ще се изправи срещу „ДПС-Ново начало“ в Хасково. Един срещу друг ще бъдат Мюмюн Мюмюн и Делян Пеевски. „Ние се водим по желанието на хасковлии, които искат местен водач. Аз ги представлявам вече в трето Народно събрание. Затова партията е преценила аз да съм водач в града“, посочи Мюмюн Мюмюн от „Алианс за права и свободи“.

„Движение за права и свободи – Ново начало“ регистрира листата си за хасковския регион, има една много силна, балансирана и която ще допринесе за подобряване на резултата в област Хасково“, твърди Йозджан Мехмед от „ДПС- Ново начало“.

Крайният срок за регистрация на листите е в 17 часа във вторник.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦИК, избори 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети