Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП-София с остра позиция до Стефан Янев, заради уволнението на зам.-областния управител на столицата

Политика

БСП-София с остра позиция до Стефан Янев, заради уволнението на зам.-областния управител на столицата

Снимка:

БСП -София единодушно подкрепя кандидатурaтa на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това стана ясно на провеждащата се XIV-та Конференция на Софийската градска организация на партията.

Предстои да бъдат гласувани окончателно кандидатите за народни представители в 23, 24 и 25 МИР в София за предстоящите парламентарни избори.

По-рано делегатите излязоха с остра позиция до министър-председателя Стефан Янев по повод уволненията на заместник областния управител на София Цветелин Софрониев и служители в администрацията, които са членове на партията, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Цветелин Софрониев е с над 20 години стаж във всички нива на местната и държавна администрация, с юридическа правоспособност и дела на всички нива на правораздавателната система от Районен до Върховен административен, Върховен касационен и Конституционен съд. Ние нямаме съмнение в неговите професионални, делови и морални качества, защото в годините ги е доказвал многократно," се казва в декларацията.

На 28.09.2021 г. без никакви мотиви, по предложение на областния управител на София Цветелин Софрониев е освободен от длъжност със заповед на министър-председателя, а заедно с него и други служители, които са членове на БСП.

„Няма да толерираме подобно отношение към доказани професионалисти, които в нито един момент от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и почтеността, и апелираме министър-председателят да преразгледа решението си. В противен случай ще считаме, че служебното правителство на думи декларира, че е водено от професионализма и почтеността, но на практика се оказва невярно.“, се допълва още в позицията.

Декларацията е подписана от 116 делегати на конференцията на БСП-София.  


Топ новини

виж още

Актуална тема