Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП: Броенето на разписките е допълнителна гаранция, че не е манипулиран софтуера

Политика

БСП: Броенето на разписките е допълнителна гаранция, че не е манипулиран софтуера

БСП: Броенето на разписките е допълнителна гаранция, че не е манипулиран софтуера - Tribune.bg
Снимка:

„Не виждаме някакво нарушение на закона в  решението на ЦИК за броене на хартиените отрязъци от машините. В Изборният кодекс точно и ясно е записано, че резултатите от изборите се броят на база на извадената разписка и протокол от самата машина“. Това заяви Иван Иванов от БСП в позиция на партията.

Допълнителен контрол чрез броенето на разписките означава, че ще отпаднат всички тези съмнения, които са изявявани от граждани, от политически сили, за манипулация на софтуера, категоричен е социалистът,

„Имаше доста неуредици по отношение на подписване на договора с фирмата изпълнител, както и достъпът до кодовете. По този начин малко или много се внася успокоение сред избирателите, че няма да бъдат манипулирани резултатите от изборите. Нарушение на закона категорично няма“, смята Иванов.

„Хаос имахме, когато имахме комбинирано машинно и хартиено гласуване. Сега не е така.Ще  има само едно сравняване между този протокол, който ще излезе от машината и контролните разписки. Заради това и името им е контролни разписки. Това е едно действие по контрол над изборния ден.  Решението на ЦИК в тази посока е правилно“, категоричен е той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети