Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП дават заден ход, може и да се откажат от споразумение с ИТН

Политика

БСП дават заден ход, може и да се откажат от споразумение с ИТН

БСП дават заден ход, може и да се откажат от споразумение с ИТН - Tribune.bg
Снимка:

БСП продължава срещите си с представители от ИТН, тъй като имали някои разминавания, които искали да уточният. Това разкри червената депутатка Ирена Анастасова и допълни, че не са обсъдили средното образование и проблемите там, които били много.

"По време на разговорите за образование ми направи впечатление, че екипът на ИТН е много добре запознат с проблемите в тази сфера. Там беше Пламен Николов и техни експерти, които не са депутати. Утре искаме да уточним някои неща и ако това стане, ще отчетем пред Националния съвет на БСП какво сме свършили“, заяви пред БТВ Анастова.

Тя подчерта, че това ще бъде кабинет на малцинството, а не коалиционен, което от друга страна е ясен знак, че БСП може и да се откажат от искането да подписват споразумение.

„Националният съвет ни е упълномощил да изгладим различията между нас и тяхната политическа декларация и едва тогава ще се реши за подкрепа на правителството. Решението на Националния съвет за подкрепа ще се вземе на подпис, няма да се събираме. Не мога да кажа еднозначно дали ще има писмено споразумение с ИТН. Ние ще направим всичко възможно такова да има, но няма да настояваме за задължително споразумение“, разкри в крайна сметка социалистката и уточни, че все пак решението ще се вземе от Националния съвет на партията. Тя подчерта, че е по-важно да се изгладят някои различия, отколкото едно споразумение, което не било задължително. 

Припомняме, че това беше важно условия за соцлидерката Корнелия Нинова, която заяви, че няма да има подкрепа за правителството предложено от Слави Трифонов, ако няма подписан документ. От своя страна ИТН бяха категорични, че коалиция няма да правят и срещите са не, за да обсъждат споразумения, които няма да се подписват, а за да запознаят останалите партии, от които все пак търсят подкрепа със своите политики и виждания.

Анастасова допълни още, че няма нищо вярно в  твърденията, че БСП ще подкрепи правителство на ИТН, за да се спаси поста на Корнелия Нинова.

„Виждате какво се случва в държавата - предстои четвърта вълна на ковид, бюджетът не е актуализиран, няма пари за медиците, увеличиха се цените на тока, парното, газта. На фона на всичко това ние не мислим, че е в интерес на държавата и гражданите да отиваме на втори предсрочни избори. В БСП винаги сме мислили държавнически и в интерес на хората", категорична бе Ирена Анастасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети