Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП договорили с ИТН да не се приватизира ББР

Политика

БСП договорили с ИТН да не се приватизира ББР

БСП договорили с ИТН да не се приватизира ББР - Tribune.bg
Снимка:

Соцлидерката не коментира напрежението между ИТН и ДБ относно бъдещ кабинет

Българската банка за развитие /ББР/ няма да се приватизира, а ще се преструктурира в банка на малкия и средния бизнес, обяви на брифинг в парламента соцлидерката Корнелия Нинова. По думите ѝ това е било потвърдено в хода на консултациите относно бъдещо управление между БСП и „Има такъв народ“ по икономическите теми.

Експертите на двете формации са договорили държавата да не се отдръпва от ключови сектори, а да се засили ролята ѝ на регулатор. Постигнато е съгласие за намаляване на лицензионни режими, за създаване на национална карта за образование и икономика във връзка с нуждата от кадри на фирмите, както и  създаването в бюджета за 2022г. на специален фонд за изоставащите региони.

За развитието на общините има разбиране, че част от данъците ще остават на тяхно разположение.

По повод бъдещето на предприятието Мини „Марица Изток“ е договорено следващото правителство да поиска от Брюксел удължаване на срока на експлоатация до намиране на решение за трудова заетост на работниците. И двете политически формации са за запазване на ядрената енергетика у нас.

„Изпълняваме ангажиментите, които поехме“, категорична е Нинова. Тя отказа коментар за спора и нападките между ДБ и ИТН относно състава на бъдещия кабинет.

„ИТН водят двустранни разговори, нямаме информация и не носим отговорност за тях“, лаконична бе Нинова. Тя потвърди, че БСП ще изчака състава на МС, за да се произнесе на Национален съвет за евентуалната му подкрепа.

„Ако нищо не се случи окончателно, ще отидем на избори, но това не е добро за България“, допълни соцлидерката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати