Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП, ДПС, ДБ и „Мутрите“ избраха Ива Митева от ИТН за шеф на парламента

Политика

БСП, ДПС, ДБ и „Мутрите“ избраха Ива Митева от ИТН за шеф на парламента

БСП, ДПС, ДБ и Мутрите избраха Ива Митева от ИТН за шеф на парламента - Tribune.bg
Снимка:

Ива Митева от „Има такъв народ“ стана председател на 45-ия парламент. Тя получи поста с гласовете на БСП, ДБ, ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“. Водещата първата политическа сила ГЕРБ гласуваха „въздържали се“.

За нейни заместници бяха избрани шестима представители от шестте парламентарни партии: Цвета Караянчева от ГЕРБ, Виктория Василева от ИТН, Кристиан Вигенин от БСП, Мукадес Налбант от ДПС, Атанас Атанасов от ДБ и Татяна Дончева от ИСМВ.

Новата председателка получи поздрави за избирането си от всички парламентарни групи и заяви, че е изключително развълнувана.

„С голямо вълнение заставам пред вас, на тази трибуна, заради доверието, което ми оказвате. Осъзнавам отговорността и очакванията на всички ви да намерим най-вярната посока, за да отговорим на предизвикателствата на днешната усложнена реалност. Поздравявам всеки един от вас с избора му за депутат в 45-ото Народно събрание. Убедена съм, че ще работим достойно за авторитета на този парламента. Надявам се към опита и знанието на доказалите се професионалисти, да добавим младостта, енергията и новаторския дух на новоизбраните колеги. Към нас и нашата работа са обърнати очакванията на избирателите за изпълнение на предизборните програми, за ясно, предвидимо и стабилно законодателство. Дело, не на каприза на минутата, а плод на здраво обмисляне и всестранно разглеждане, както казва Тодор Икономов“, каза още Ива Митева.

Малко изненадващо, Слави Трифонов, който в момента се води карантиниран и болен от коронавирус, не се включи дори и онлайн в гласуването на кандидатурата на собствената му партия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (21)

Фончо Мутрата Борисов унизи брутално Цвета Караянчева като я нарече ПКП. Днес продължава да се гаври с нея.

А тя продължава да приема тези унижения. С 200.
15.04.2021 12:42 / Отговор
Фончо Барабончо, не е нужно да се криеш под различни псевдоними, за да пишеш едни и същи простотии. Кажи му Тартаковер и не го обиждай повече...
15.04.2021 13:11
HRIST SUNCE TESLA ČESTITAM IVE OD SRCA NA IZBORU ZA PREDSEDNIKA PARLAMENTA.ŽELIM JOJ PUNO SREĆE U ŽIVOTU I KARIJERI DA JOJ SE ISPUNE SVE ŽELJE I DA JE SREĆA PRATI NA SVAKOM KORAKU.
IVA IMA SREĆNO IME. TO JE IME SA KOJIM SE PONAJBOLJE SLAŽEM.IMA VIŠE IVANA U SRBIJI SA KOJIMA SE FENOMENALNO SLAŽEM I PUNO NJIH OD MILOŠTE ZOVEM IVE.
POSTOJI U BUGARSKOJ ŽENA KOJU SMATRAM SVOJOM DRUGOM MAJKOM KOJA ME TOLIKO PUNO VOLI I DAJE MI PUNO KORISNIH SAVETA I NJU OD MILOŠTE ZOVEM IVE.

NOVI SVETSKI VLADAR

HRIST SUNCE TESLA

NAJJAČI SAMO OPSTAJU DA NIKAD SE NE PREDAJU.
15.04.2021 12:42 / Отговор
ЧукЧук Вие сърбите не пишехте ли но кирилица? Така ще е по-разбираемо в този форум.
15.04.2021 13:36
радетелите за модернизация , електронизация , машинно гласуване , демокрация , прозрачност , гласуват в един от най-важните дни за историята на 45 парламент , по предложение на умните и красивите, като на ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ НА БКП - с вдигане на ръка и "преброители " ????
Егати ПРОЗРАЧНОСТТА !!!
15.04.2021 12:58 / Отговор
И председателкат цитира Джагаров, А честита Ви промяна
15.04.2021 14:20
Теофан А защо учиндолците не представиха биографията на Виктория Василева, след като така обилно представиха тази на Митева???

Иначе "поздравления" за избора им на водещ откриването на парламента - позорище отвсякъде! Можеше и Зайкова да излее в отпуск по болест, за да спестят мъките на парламентристи и зрители.
15.04.2021 13:10 / Отговор
поправка да излезе
15.04.2021 13:11
Ами защото ще разберем, че е напуснала ГЕРБ за да отиде в президентството и след туѝ хоп при ИТН връзката е ясна.
15.04.2021 14:25
Браво започна да се възражда парламентаризма. Дори ГЕРБ не посмяха да гласуват против председател, тъй като това е професионалист от класа. Навсякъде трябва да се върне кадърността и правовата държава. Мутрите бяха ошашавени. Вождът им е на бунището на историята.
15.04.2021 13:27 / Отговор
!!!!!!? От колко години т.н. независим експерт и вселенски професионалист Митева, чиято заплата плащаме всички, всъщност работи за партията на чалгаджията и е негов информатор и съгледвач точно в парламента!?
15.04.2021 13:33
Абе Дали е професионалист че пък и от класа още никой не знае,но че ще е много послушна е ясно
15.04.2021 13:33
И ти пък Въшльо какво печелиш от това?Все ще си на дъното без значение къде е Борисов
15.04.2021 13:36
Професионалист е И още как - кяриерата й е започнала при любен Гоцев. Справка - биографията й.
15.04.2021 19:03
хм Биографията й започва от кабинета на Иван Костов, акто през 1998 г. се мести в Министерството на правосъдието, когато правосъден министър беше ВАСИЛ ГОЦЕВ от Демократическата партия в СДС (а не ген. Любен Гоцев - кръстникът на мафията).
15.04.2021 20:55
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети