Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и ДПС оспорват поименната проверка на днешното заседание

Политика

БСП и ДПС оспорват поименната проверка на днешното заседание

БСП и ДПС оспорват поименната проверка на днешното заседание - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите дават на Конституционния съд решенията на парламента

БСП и ДПС оспорват поименната проверка днес, извършена от председателката на парламента Цвета Караянчева. Тя регистрира 130 депутати в зала, но поне 10 депутати от опозицията бяха напуснали и отчетени като присъстващи. От БСП обявиха, че проверката е направена нелегитимно и ще я даде на Конституционния съд.

„Това решение беше нелегитимно. Аз не бях в залата, а бях преброен. Направете проверка като хората, иначе ще считаме, че всяко взето решение днес е нелегитимно“, настоя червеният Таско Ерменков. Председателстващият заседанието Валери Симеонов заяви в отговор, че неговото тяло е било в залата.

„Няма как колегите от БСП и ДПС да оспорват проверката, тъй като са били тук в залата“, изтъкна депутатът от НФСБ Христиан Митев.

„Моето тяло беше тук преди да започне поименната проверка, веднага, след като започна, бях напуснал залата, така че няма как да ме записвате“, уточни и депутатът от ДПС Хамид Хамид, който също поиска да бъде отписан от въпросния списък.

Георги Свиленски от БСП обяви, че БСП ще сезира Конституционния съд за това, че поименната проверка е направена нелегитимно.

„В момента, в който обявих поименна проверка, казах имената на колегите, които бяха в залата и бързаха да излязат през вратата“, поясни Цвета Караянчева.

Социалистът Иван Ченчев използва присъствието на здравния министър Костадин Ангелов в зала и поиска от него да даде здравен статус на всички депутати в зала.

„Като виден апологет на спазването на мерки, да каже кои от онези 122 имена на депутати, които са в списъка на регистрация от сутринта, дали са карантинирани и как ще бъдат наказани“, обърна се към министър Ангелов и колегата му Георги Гьоков. По негова молба председателстващия заседанието на парламента Валери Симеонов даде половин час почивка на народните представители.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Боже! Не виждате ли какво става, няма ли да спрете с тия селски номера
06.11.2020 12:25 / Отговор
ИЗРОДИТЕ ОТ БКП/БСП/ДПС - НИКОГА ВЕЧЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!.................... УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪН!!!
06.11.2020 12:34 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети