Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и ДПС оспорват поименната проверка на днешното заседание

Политика

БСП и ДПС оспорват поименната проверка на днешното заседание

Снимка:

Социалистите дават на Конституционния съд решенията на парламента

БСП и ДПС оспорват поименната проверка днес, извършена от председателката на парламента Цвета Караянчева. Тя регистрира 130 депутати в зала, но поне 10 депутати от опозицията бяха напуснали и отчетени като присъстващи. От БСП обявиха, че проверката е направена нелегитимно и ще я даде на Конституционния съд.

„Това решение беше нелегитимно. Аз не бях в залата, а бях преброен. Направете проверка като хората, иначе ще считаме, че всяко взето решение днес е нелегитимно“, настоя червеният Таско Ерменков. Председателстващият заседанието Валери Симеонов заяви в отговор, че неговото тяло е било в залата.

„Няма как колегите от БСП и ДПС да оспорват проверката, тъй като са били тук в залата“, изтъкна депутатът от НФСБ Христиан Митев.

„Моето тяло беше тук преди да започне поименната проверка, веднага, след като започна, бях напуснал залата, така че няма как да ме записвате“, уточни и депутатът от ДПС Хамид Хамид, който също поиска да бъде отписан от въпросния списък.

Георги Свиленски от БСП обяви, че БСП ще сезира Конституционния съд за това, че поименната проверка е направена нелегитимно.

„В момента, в който обявих поименна проверка, казах имената на колегите, които бяха в залата и бързаха да излязат през вратата“, поясни Цвета Караянчева.

Социалистът Иван Ченчев използва присъствието на здравния министър Костадин Ангелов в зала и поиска от него да даде здравен статус на всички депутати в зала.

„Като виден апологет на спазването на мерки, да каже кои от онези 122 имена на депутати, които са в списъка на регистрация от сутринта, дали са карантинирани и как ще бъдат наказани“, обърна се към министър Ангелов и колегата му Георги Гьоков. По негова молба председателстващия заседанието на парламента Валери Симеонов даде половин час почивка на народните представители.  


Коментари (2)

Боже! Не виждате ли какво става, няма ли да спрете с тия селски номера
06.11.2020 12:25 / Отговор
ИЗРОДИТЕ ОТ БКП/БСП/ДПС - НИКОГА ВЕЧЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!.................... УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪН!!!
06.11.2020 12:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още