Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и ДПС ще подкрепят ветото на президента и ще гласуват против законопроекта за Изборния кодекс

Политика

БСП и ДПС ще подкрепят ветото на президента и ще гласуват против законопроекта за Изборния кодекс

Снимка:

Високата избирателна активност е единственият начин да се сложи край на този модел на управление, смятат от БСП

БСП и ДПС ще подкрепят ветото на президента и ще гласуват против законопроекта за Изборния кодекс, стана ясно при дебата на президентското вето върху Изборния кодекс в парламента.

Заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев посочи, че няма по-сигурен начин да се компрометира една демокрация, освен да се компрометира изборният процес. Според него крайно отрицателна роля при провеждането на изборите играят Секционните избирателни комисии.

"Не може при две трети сгрешени протоколи, да има доверие. Затова искахме 100 % машинно гласуване, за да няма намеса при броенето на секционните избирателни комисии", уточни Цонев.

В страната отново ще се провеждат избори и отново мнозинството прави промени в последния момент, коментира и соцлидерката Корнелия Нинова. Тя призова партии и организации у нас да се обединят за провеждането на честни избори.

„Високата избирателна активност е единственият начин да се сложи край на този модел на управление и той да не се възпроизведе като "Борисов" 4“, обяви Нинова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още