Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и ДПС ще събират подписи за отстраняване на Караянчева

Политика

БСП и ДПС ще събират подписи за отстраняване на Караянчева

БСП и ДПС ще събират подписи за отстраняване на Караянчева - Tribune.bg
Снимка:

Уж отделно, но едновременно – БСП и ДПС подеха кампания за отстраняването на председателя на парламента Цвета Караянчева. Причините? Според социалистите – вчерашната драма с протестиращи, които се настаниха в сградата на парламента, легнаха на пода и пожелаха да бъдат пуснати вътре под предлог да се ползва тоалетната. Според ДПС – проблеми с член на ЦИК, който председателката на НС игнорира.

„Стигнахме до абсурдната ситуация тоалетната на Народното събрание да се окаже политически фактор и да стане повод за обсъждане. Искам да напомня, че това дете, което вчера не беше допуснато да стигне до тоалетната на Народното събрание, само преди две години, на наши заседания, седеше вътре в залата“, обяви социалистът Антон Кутев, който още вчера опита да издейства пускането на протестиращите в тоалетна, от която те щяха да откажат да излязат.

Твърдо за оставка на Караянчева се обявиха и ДПС, които стартират процедура за отстраняването ѝ от председателското място.

Партията ще събере депутатски подписи, за да внесе проект на решение за отстраняването ѝ. За целта е нужно да се разпишат една трета от народните представители – 80. Тази бройка е постижима за двете партии. После обаче се провежда гласуване в залата.

Цвета Караянчева защити вчерашното си решение и подчерта, че оставка няма да има.

„Вчерашната ситуация за мен беше категорична провокация. От парламентарната трибуна днес колегите от БСП се опитват да правят свой пиар от всичко това. Мисля че видях, че едно младо момче беше използвано. Момчето можеше да си бъде вкъщи, предвид на ситуацията, която се намираме. Ситуация на COVID-19, когато всички потоци на движение в парламента са разделени – както на депутатите, така и на администрацията, така и на журналистите. Това дете беше под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не бяха с маски“, подчерта Караянчева от трибуната.

Според нея присъствието на бившия омбудсман Мая Манолова във вчерашната ситуация показва, че тя се опитва да се възползва от майките на деца с увреждания, за да „гради политическа кариера и да внесе нов импулс в изграждането на образа си“.

„За последен път ще се занимая с опровергаване на лъжи, които се говорят и от тази трибуна“, каза още Караянчева и припомни, че няма лично отношение към пропускателния режим.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

райна княгиня Браво на тези ДОСТОЙНИ жени ! Най-добре да осъществят благородната си акция пред КЕНЕФА НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО !
17.09.2020 12:51 / Отговор
Трябваше по-рано, тази е хем проста, хем к@@ва, а и няма грам възпитание, пък за култура, уважение, толерантност да не говорим. Сигурно достойни починали председатели на НС са се обърнали няколко пъти в гробовете си. Трябва всички мутри и мутреси да бъдат изгонени от политическото пространство ви главе с бандитите Борисов, Гешев и Пеевски.
17.09.2020 13:32 / Отговор
Тартакович, ти ли си, бате?! Поради что се срамиш от партизанското си име?!
17.09.2020 14:35
Татарковерче, тебе само Киро Бизона може да те коригира, калиброва Татарковерче, тебе само Киро Бизона може да те коригира, калиброва интелектуално, пардон анално за да изчезнеш, поне до края на глобалното затопляне, червен кретенино.
Импийчмънт на Фатмака!
17.09.2020 21:03
Уууууу...ОСТАВКА на ФИГУРАНТА на МАФИЯТА ! ОСТАВКА, ГАДНО КОПЕЛЕ СЕЛЯНДУРСКО - радеф, като КЕНЕФффф, ГРИПЕНА/РЕШЕТНИКОВ гъзолизец, охаа, чакай само да видиш какво те чакааа... БЪЛГАРОУБИЕЦО, а за ПАЧАВРИТЕ комунистически, те ОТДАВНА СА МЪРТВИ - нинова-крадеца, галева - УМОПОБЪРКАНАТА и всички БОКЛУЦИ в пещите за БОКЛУКА!!!
17.09.2020 14:38 / Отговор
А, бе , кой дава гласност на КРАДЦИТЕ ??? Главния крадец КУРнела и МАНГАЛИТЕ , отново тръгнали на дружно да се изпонасират , ХА, ХА, ХАааа...
Печелите САМО ОМРАЗАТА на народа и ПРОКЛЯТИЯТА, които скоро ще ви ПОКРУСЯТ!!!!
17.09.2020 14:42 / Отговор
На батето аз съм жена, и нямам такъв никнейм.
17.09.2020 15:16 / Отговор
Виж ти, виж ти! А какъв никнейм ти дадоха на Позитано 20?
17.09.2020 17:16

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати