Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и Манолова в един глас: ГЕРБ узурпира кметство Мъглиж

Политика

БСП и Манолова в един глас: ГЕРБ узурпира кметство Мъглиж

Снимка:

Според информация на Трибюн няма данни за задържан мъж, както твърди Манолова

БСП и Мая Манолова оспорват резултатите от изборите в Мъглиж. Вчера кандидатът на ГЕРБ успя да стане кмет още на първия тур.

Според социалистите ГЕРБ „арогантно са узурпирали“ кметското място. Затова те зоват за обединение за опазване гласа на всеки български гражданин.

„Цяла България видя как ГЕРБ победи вчера на частичните местни избори в Мъглиж – с безпардонни и неприкрити манипулации. С употребата на хора и купуването на гласовете им. Телевизиите показаха във видеозпис, че всяка морална и законова норма е престъпена и погазена от ГЕРБ. Показно, грубо и арогантно кметското място бе узурпирано и това стана публично достояние. БСП призовава всички, без ГЕРБ, да проявим остра нетърпимост към всички варианти и механизми на опорочаването на вота“, се казва в официална позиция на партията.

Мая Манолова също критикува провеждането на изборите.

„ГЕРБ се похвали с победа на изборите в Мъглиж, от което следва, че те признават за новата изборна машинация с оранжеви маски. Имаме информация, че вече има задържан мъж, който по наша информация и съпруг на общинска служителка от ГЕРБ. Питаме вътрешния министър има ли задържан по случая? 80% вот за ГЕРБ в Мъглиж, което много напомня на вота за Фандъкова във Факултета. Видна е и коалицията между ГЕРБ и ДПС. Мъглижгейт е новата иновативна схема за контролиране на вота. Питаме Борисов дали ще се разграничи от изборната победа в Мъглиж. Питаме МВР за какво е задържан мъжа в Мъглиж и кога ще приключи проверката“, написа Манолова във Фейсбук.

Според информация на Трибюн новината ѝ за арестуван не отговаря на истината.

„Няма и не е имало задържани лица в Мъглиж или във връзка с изборите“, коментираха информирани източници, които са следили изборния процес. По думите им, внушението, което се цели в случая е по сценарии на кандидата на Манолова в Мъглиж и напомня за манипулацията „Костинброд“.

Душо Гавазов спечели на първия тур с разлика от повече от два пъти пред Златко Острешев, човекът на Манолова. Кандидатката на БСП Миглена Филипова събира скромните 11%.  

ЦИКЦИК


Коментари (13)

Станиш Сергеевич Здравейте, циркаджии!
01.03.2021 11:44 / Отговор
Мъглиж беше първи Чакайте оспорване от мая посевместно
01.03.2021 13:14
КОСТИНБРОД 2-СТАРТА Е ДАДЕН В МЪГЛИЖ.. ..
СЦЕНАРИСТИ-РУСКАТА КГБ-МИТРОФАНОВА И ФИГУРАНТА РАДЕВ
В ГЛАВНИТЕ РОЛИ - К. НИНОВА И М. МАНОЛОВА..
ПОДДЪРЖАЩИ РОЛИ-ОТЕЧЕСТВЕНОФРОНТОВАЦИТЕ ОКОЛО ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ..
РАЗВРЪЗКАТА-НА 4 АПРИЛ-БИЙ СВИНЯТА ПО ГЛАВАТА! БИЙ! БИЙ! БИЙ!
01.03.2021 11:46 / Отговор
Киро Смешници,то на крива ракета и космоса и пречи
01.03.2021 11:48 / Отговор
Бай Гроздан Кире, а на крив налъм и банята му е лъзгава, ха-ха!
01.03.2021 14:04
Мимето Галева, чушкопек, плантация на Борисов от коноп и 1 милион гледания в тик-ток! Какво да коментираш?!
01.03.2021 11:49 / Отговор
Иванов Пак се жали сестра Галева. Пак вопли и клетви. Нямат капка милост тези от Мъглиж. Казаха им. Юмруче им размахваха, даже. А те - зеха и бам ... пак сестрата разплакана ...
01.03.2021 11:53 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още