Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП и президентът не уважиха молитвата за мир на папата

Политика

БСП и президентът не уважиха молитвата за мир на папата

БСП и президентът не уважиха молитвата за мир на папата - Tribune.bg
Снимка:

Отсъствието на Синода предизвика възмущение в социалните мрежи

Президентът Румен Радев не уважи молитвата за мир на Папа Франциск. На събитието присъстваха лично премиерът Бойко Борисов и повечето министри.

На сцената до Светия отец бяха ръководители на мюсюлманското вероизповедание, на арменската църква, на евангелската-протестантска общност, на евреи, католици. Както се и очакваше след решението на Светия синод за неучастие в събития на папа Франциск, на сцената не се качи представител на Българската православна църква. Мястото беше заето от директора на дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

popeinbulgaria.gov.bgpopeinbulgaria.gov.bg

„Цял свят вижда отсъствието на нашата православна църква. Срам ме е!“, написа във Фейсбук режисьорът Евгений Михайлов.

Отношение по темата взе и журналистът Недялко Недялков.

„Хич не исках да взимам отношение по тази тема, обаче отсъствието на българското православие на сцената до папата по време на молитвата за мир преля чашата. Това е пълна дивотия, провинциално комплексарство, което не може да бъде оправдано с никакви схизми. Даже мюфтиите бяха там, как може... Трябва ли обаче да се учудваме? През 2012 г. 11 от 15 митрополити в Светия Синод бяха агенти на Държавна сигурност. Неколцина предадоха Богу дух и попромениха малко съотношението. Патриарсите ни обаче неизменно са с тлъсти досиета. Днес един бутафорко от Пловдив, именуващ се "Дядо Николай", обявил, че папата чака Антихриста... Ченгетата в расо няма как да представляват достойно миряните. Те са обида за вярата“, коментира той.

Папа Франциск: Нека мирът се разпространи по цялата земя, с огъня на любовта да разтопим леда на войната

На фона на отсъствието на президента Румен Радев, впечатление направи коментар на негов съветник, който попита защо папата не е целувал крака в България.

„Преди няколко седмици, в навечерието на посещението си в София, папа Франциск беше на визита в Южен Судан. Там, в присъщия си маниер, целуна краката на местните първенци. У нас не целуна ничии крака. Може би, защото става дума за някакви си българи, при това бели и европеидни, и даже - о, ужас! - масово не са си сменили пола. Изостанали балкански субекти. Виж, Судан заслужава цялото уважение на римския прелат“, написа Борислав Цеков във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

ИСТИНАТА Срам и позор за отсъствието на Св. Синод и Р. Радев на молитвата за мир. Безбожници, сребролюбковци! Равносилно на предателство. Посещението на ПАПА ФРАНЦИСК е голяма чест за България. На молитвата за мир присъстваха двама велики мъже - Светият баща ПАПА ФРАНЦИСК И НАЙ-УСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР Б. БОРИСОВ!
06.05.2019 19:59 / Отговор
ВАНКО МНОГО ВЯРНО
06.05.2019 20:29 / Отговор
свидетел Само като види светът в каква благопристойна поза нашия премиер слушаше речта на папата, ще си направи изводите...
06.05.2019 20:54 / Отговор
Иванова Защо трябва да са там атеистите от БСП?! Папата не е поканен от Свеият Синод! Борисов беше! Утре ще изпрати на летището Папата, по живо , по здраво!
06.05.2019 20:57 / Отговор
Мир 1. БНТ обявиха, че Президентът Радев присъства. 2. Голям срам и позор, че отсъстваха масоните от БПЦ. Почувствах се, така, че България е халифат.Доминираха мюсюлманите, а и от другите държави, ще си помислят, че страната ни е мюсюлманска държава. Много големи предатели са синодалните изкуфели старци, превърнали църквата ни в търговско дружество.Предатели и към християнството.Бог да ги съди.
07.05.2019 08:01 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати