Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП иска обяснения от Денков заради изказването му за двустранно споразумение за сигурност с Украйна

Политика

БСП иска обяснения от Денков заради изказването му за двустранно споразумение за сигурност с Украйна

БСП иска обяснения от Денков заради изказването му за двустранно споразумение за сигурност с Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Нинова видя готовност на България да изпраща войници в Украйна

БСП искат спешно изслушване в парламента на премиера Денков като социалистите са внесли искане. Причината - изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна.

В контекста на срещата на европейските лидери в Париж разчитаме това като готовност да се предостави войска, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова, цитирана в БТА. 

При посещението си в Киев вчера премиерът Николай Денков заяви, че ще бъде обсъдено и решено дали България ще подпише двустранно споразумение за сигурност с Украйна. Това ще изисква и решение на Народното събрание, каза още Денков. Помощта за Украйна е помощ за Европа и България, заяви той.

„Освен спешното изслушване, искаме да знаем защо прави тези изявления, от името на кой орган е упълномощен, какво има предвид“, заяви Нинова.

БСП призовават всички останали опозиционни парламентарни сили и българските граждани за категоричен отпор на каквото и да е, дори евентуално решение, за изпращане на български войници в Украйна. За нас това означава пряко въвличане на България във война, подчерта лидерът на социалистите. Тя напомни, че преди повече от година са предупреждавали, че може да се стигне до такъв момент и тогава са били обвинени, че плашат хората, че се заиграват със страховете им.

„Очакваме утре Денков да дойде в парламента да обясни какво прави, с чий мандат, както и политическите сили, които подкрепят това правителство да заявят ясно и категорично своята позиция“, настояват от БСП.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети