Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП искат нови консултации преди Радев да даде третия мандат

Политика

БСП искат нови консултации преди Радев да даде третия мандат

БСП искат нови консултации преди Радев да даде третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Социалистите предлагат експертен кабинет, ако президентът избере тях

БСП с очакване за още един кръг консултции при Радев преди връчването на третия мандат, обяви заместник-председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин на брифинг в централата на партията. Той поясни, че ако мандатът се даде на тях, имат готовност за разговори и предложения за начин, по който може да бъде сформирано правителство в този парламент.

Вигенин уточни, че предлагат експертно правителство, което са нарекли "на националното спасение", други - "на националното съгласие", в което не участват политически лица и политически лидери, с договорена по възможност сред всички политически сили програма, с ясни пет-шест приоритета и определен срок на действие.

Перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима, но нищо не е приключило, докато наистина не приключи, коментира Вигенин.

Днес държавният глава връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, но кандидатът за премиер Николай Денков я върна веднага празна.

Според Конституцията за третия мандат има различни правила. Държавният глава има седем дни да го връчи, след като вторият вече е върнат. Третата папка се дава в ръцете на председател на парламентарна група, а не на кандидат за министър-председател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети