Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП, ИТН и „Възраждане“ обявиха бойкот, напуснаха залата за избора на шефове на комисии

Политика

БСП, ИТН и „Възраждане“ обявиха бойкот, напуснаха залата за избора на шефове на комисии

БСП, ИТН и Възраждане обявиха бойкот, напуснаха залата за избора на шефове на комисии - Tribune.bg
Снимка:

Изборът на ръководствата на парламентарните комисии остана без участието на т.нар. опозиция. ИТН, БСП и „Възраждане“ обвиниха управляващите в липса на диалогичност, отказаха се от предложените им председателски и зам.-председателски места и напуснаха залата.

Според Корнелия Нинова, мотивите на коалицията за така предложените ръководства е: „ГЕРБ да се реанимират и да спасят Бойко Борисов, защото цялата държава е заложник на неговата лична кожа. ДПС – да се легитимират вече официално във властта. С ПП-ДБ е големият въпрос. Защото Христо Иванов от лодката в Росенец стигна до прегръдката с Росенец. ПП-ДБ от изчегъртването на Борисов, стигнаха до реанимирането на Борисов. Това е истината, уважаеми български граждани“, заяви тя и изведе депутатите си от залата.

ДПС отговориха, че не са част от управлението.

„България има нужда от ясно и геополитически ориентирано правителство. Всички проруски партии се очертаха в парламента. ДПС не участва във властта, няма постове и подкрепя евроатлантическото мнозинство – най-голямото от прехода насам. Така ще бъде в този парламент“, заяви Йордан Цонев от ДПС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети