Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП копира Валери Симеонов и предлага тотална забрана на рекламата на хазарта

Политика

БСП копира Валери Симеонов и предлага тотална забрана на рекламата на хазарта

БСП копира Валери Симеонов и предлага тотална забрана на рекламата на хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Левицата не е съгласувала предложението си с депутати от другите парламентарни групи

Между първо и второ четене на промените в Закона за хазарта депутати от БСП предлагат да се забрани рекламата за хазарта, съобщи в кулоарите на парламента проф. Румен Гечев.

 „Нещо, което за нас е във вреда за обществото, ние искаме да го ограничим“, обяви проф. Гечев преди второто четене на Закона за хазарта в бюджетна комисия.

Той призна, че преди 7-8 месеца лидерът на НФСБ Валери Симеонов е предложил това. За социалиста новото предложение на БСП е „почти същото, но е ясно всякаква реклама, а не пряка и непряка“.

„Ние казваме всякаква реклама. Ако има аргументи против, те да си гласуват и да си понесат отговорността. Нашето послание е много ясно – ние не искаме да се рекламира нещо, което до какво води – взимат се парите от бедните, които се надяват да си купуват надежда и отиват в определени хора. Виждате какви са хората“, допълни още проф. Гечев. Социалистът призна, че предложението на левицата ще засегне приходите на електронните медии.

„Ще има награди, но няма да има реклама активно. Това, че някъде тези пари няма да влязат, си е техен проблем. В другите страни как си изкарват парите телевизията и радиото, с други активности. Едва ли някой ще се наеме да твърди, че е по-добре да се играе хазарт, вместо да се произвеждат компютри“, посочи червеният депутат.

Относно брандирането на спортни клубове с емблема на организатори на хазартни игри и тяхна реклама, депутатът от БСП обясни, че това е използване на регистрирана търговска марка.

„Нашите юристи това обясниха, че отборите, които играят с някакви надписи, ще могат да си играят с тези надписи“, изтъкна Румен Гечев.

БСП не е съгласувала предложението си за забрана на рекламата на хазарта с депутати от другите парламентарни групи.

„Нашият мотив е съвсем ясен - ограничение на хазарта и насочване на усилията към производство на стоки и услуги“, затвори темата пред медиите социалистът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, забрана

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети