Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП настоя парламентът да изслуша главния прокурор и депутатът Делян Пеевски

Политика

БСП настоя парламентът да изслуша главния прокурор и депутатът Делян Пеевски

БСП настоя парламентът да изслуша главния прокурор и депутатът Делян Пеевски - Tribune.bg
Снимка:

Антон Кутев: Пеевски да дойде на работа, за да обясни какво управлява и какво не

БСП настоя за изслушване на главния прокурор и депутатът Делян Пеевски.

„Пеевски да дойде на работа, за да обясни какво управлява и какво не“, посочи народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев.

Относно главния прокурор Иван Гешев, той се позова на Глава 10, чл. 113 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

„На основание на това аз настоявам да се организира от председателя на Народното събрание изслушване по въпроси, засягащи държавни и обществени интереси и по-конкретно по въпроса какви са правомощията на Прокуратурата, с което да стартираме един обществен разговор за това дали има нужда от законови промени, има ли нужда от конституционни промени. Няма кой друг да направи това освен Народното събрание“, смята социалистът. Той настоя изслушването да се направи още на следващото заседание на парламента.

„Цялата държава се тресе. Хората са навън освен заради правителството и заради Гешев. Ние трябва да обсъдим тези неща и да имаме становище“, изтъкна Кутев.

Той призова председателят на парламента да бъде покани депутата Делян Пеевски от ДПС да дойде на работа.

„Чувам ежедневно всякакви слухове. Някакви министри били на Делян Пеевски, той управлявал съдебната система, той назначавал. Айде да вземе да дойде на работа, поканете го изрично, за да вземем да разберем какво управлява и какво не. Убеден съм, че в тези слухове има много вярно. Може да ме опровергае“, посочи червеният парламентарист.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети