Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП настояха за промени в закона: Химически производства далеч от населени места

Политика

БСП настояха за промени в закона: Химически производства далеч от населени места

БСП настояха за промени в закона: Химически производства далеч от населени места - Tribune.bg

Парламентарната група на БСП обяви, че ще внесе промени в нужните закони с цел химическите производства да са на по-далечни разстояния от населени места. Това каза на трибунка в парламента депутатът от БСП Иван Ченчев.

Те сигнализираха за проблем, назряващ в Казанлъшко и по конкретно в Розовата долина.

Кметът на с. Долно Сахране Христо Христов обясни, че се касае за инвестиционно намерение на съществуващ към момента завод за производство на ПДЧ.

„Това инвестиционно намерение ще промени коренно функцията на завода. Старата ще остане, а новото инвестиционно намерение ще бъде за производство на формалдехид. Това е силно отровно лепило, канцерогенно. Моите жители са силно обезпокоени. Хората от Казанлък и Стара Загора също, тъй като има водохващане, което засяга питейната вода на Казанлък и Долно Сахране”, посочи кметът.

Той обясни още, че техните опасения са, че при една евентуална авария, ще бъдат засегнати животът и здравето на хората, а също и околната среда за десетки години.

„До портите на завода има и ЖП линия, основен път София - Бургас. Става въпрос за въздуха и водата на хората в казанлъшките села Долно и Горно Сахране, има опасност и за язовир Копринка”, посочиха от БСП и допълниха, че ще предприемат промени в закона за подобни химически заводи да има отстояние от населени места.

Те изразиха опасения да не се повтори сценарият от Хитрино. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП, промени, закон
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети