Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП не са сигурни за референдумите в Украйна, може и да ги признаят

Политика

БСП не са сигурни за референдумите в Украйна, може и да ги признаят

БСП не са сигурни за референдумите в Украйна, може и да ги признаят - Tribune.bg
Снимка:

БСП не са категорични дали организираните от Русия референдуми за присвояване на територия са легитимни или не. Такова мнение изказа социалистът Георги Свиленски пред Нова телевизия.
Според него на този етап не може да се твърди дали референдумите са незаконни или не, въпреки че целия свят ги отрече и заяви, че няма да ги признае. БСП обаче предпочита на този етап да запази неутралитет.

България осъди пред Общото събрание на ООН референдумите в Украйна

По думите на Свиленски е редно същите социологически агенции, които правят проучвания за предстоящите избори да питат хората и по тази тема. Той даде пример с предишни допитвания, които ясно са показали, че българите не искат да бъде изпращани оръжия за Украйна, както и да се налагат санкции срещу Русия.

Кутев: Няма как да се нарушават държавни граници. България ще каже да на нови санкции срещу Русия

Свиленски е категоричен, че не трябва да се купуват нови бойни самолети за армията, а парите да бъдат дадени за социални плащания. Как обаче това кореспондира с мнението на ДБ, които червените сочат за свой коалиционен партньор, Свиленски не пожела да каже. Според него имало по-важни неща от войната в Украйна, като това за високите цени и обедняването. Като свои коалиционни партньори от левицата виждат именно ПП и ДБ

Петков заплаши: Или имаме 121 гласа с БСП и ДБ, или отново служебно правителство


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети