Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП няма да хвърли горещия картоф и няма да продължи политиките на служебния кабинет

Политика

БСП няма да хвърли горещия картоф и няма да продължи политиките на служебния кабинет

БСП няма да хвърли горещия картоф и няма да продължи политиките на служебния кабинет - Tribune.bg
Снимка:

БСП ще подходи отговорно с третия мандат, няма да изхвърли горещия картоф и от партията ще бъдат последователни, спокойни и диалогични. Това обеща зам.-председателят на ПГ на левицата Георги Свиленски пред Нова ТВ.

„Следващото правителство няма да е на БСП и няма как да бъде. То ще бъде правителство, сформирано на база приоритети, касаещи бъдещето на държавата. БСП като партия, която до момента е отстоявала политики в Народното събрание, няма как да продължи политиките на служебния кабинет, а и не трябва”, допълни той

Всички се обединявали около това, че трябва да има правителство и работещ парламент, изтъкна Свиленски.

„Ако всички колеги депутати през тези месеци говореха, че трябва да има правителство - ето, сега ще имат възможността всеки да намери своя принос за това”, допълни той.

Депутатът е категоричен, че за третия мандат трябва да бъде предложен вариант, в който ще има 121 народни представители, защото „сметчиците не водят до никъде”. „Другите преди нас поставиха такива приоритети, които предварително бяха ясни, че няма как да бъдат приети”, е мнението му.

Свиленски допълни, че трябва да бъде търсено съгласие. „Партиите трябва да си отговорят искат ли да има правителство. На всичко друго може да бъде намерено решение”, каза още той.

Зам.-председателят на ПГ на БСП обяви, че в края на следващата седмица ще имат готовност да поканят партиите на разговори. Националният съвет на левицата обаче ще реши дали да бъдат поканени всички парламентарно представени формации.

Във връзка с последните избори, на които БСП губи избиратели, той каза: „В крайна сметка бяха създадени много проекти, за да може БСП да загуби избиратели. Една част дори бяха припознати от създателите си. Надявам се, симпатизантите ни да се върнат отново към нас и да ни подкрепят”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети