Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП няма да подкрепи ГЕРБ за първия мандат

Политика

БСП няма да подкрепи ГЕРБ за първия мандат

БСП няма да подкрепи ГЕРБ за първия мандат - Tribune.bg
Снимка:

Винаги трябва да даваме шанс и на втория, и на третия, заяви Корнелия Нинова

БСП няма да подкрепи ГЕРБ за първия мандат. Това обяви на пресконференция Корнелия Нинова. Причина за отказа е, че днес по време на срещата социлистите не са получили никаква яснота, както за правителство, така и за ясни задачи.

„Направихме достатъчно в това да дадем на България сигурност, цял месец ги чакаме, днес не получихче никаква ясна представа, с какво правителство, с какви ясни задачи. Вече е връчен мандата и никой няма представа за какво става дума“, заяви Корнелия Нинова и допълни, че решението е взето от Изпълнителното бюро на партията.

Соцлидерката заяви, че не можела да пита партията дали да се изнася оръжия за Украйна, приемане на Истанбулската конвенция и орязване на пенсиите. Нямало нормална партия, която да пита подобни въпроси.

„Ето защо взехме решение да прекратим разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нямат никакви различия с ПП-ДБ, те са коалиция на войната, джендърска коалиция“, заяви още Нинова. По думите й не било работа на Мария Габриел да иска оставката на Иван Гешев, защото това било намеса в съдебната система, като си имало ВСС. 

Запитана дали при положение, че ПП-ДБ подкрепят оръжията за Украйна и Истанбулската конвенция от БСП няма да подкрепят и втория мандат, Нинова заяви: Ще има разговори, винаги трябва да даваме шанс и на втория и на третия. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети