Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП няма да подкрепи кабинета на Николай Денков

Политика

БСП няма да подкрепи кабинета на Николай Денков

БСП няма да подкрепи кабинета на Николай Денков - Tribune.bg
Снимка:

"Продължаваме Промяната" провежда среща с парламентарно представените партии във връзка с получаването на втория мандат и националните приоритети за съставяне на правителство.

На срещата дойдоха БСП, "Демократична България" и "Български възход".

"Да видим къде са границите, които можем да преминем и кои не можем, така че да подготвим общ документ", заяви в началото на срещата академик Николай Денков. По думите му не са водени разговор с никого по отношение на персонален състав, а единствено за принципите на един евентуален кабинет.

"Трябва да има силна политическа подкрепа и всяко лице да бъде експерт. Днес имаме две цели: Да видим имаме ли съгласие за текста на проекта на решение. Ако се предложи нещо ново, то може да бъде включено. Това трябва да приключи днес на тази среща. Положихме всички усилия да чуем различните гледни точки. Поканата беше към всички политически сили, няма предпочитания", коментира Николай Денков.

Кристиан Вигенин от "БСП за България" заяви, че България има нужда от редовно правителство и политическа стабилност.

"Не може да се върви към правителство заради самото правителство, на базата на безпринципни компромиси. Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група разгледа предложения проект с приоритети. Оценяваме позитивно желанието на "Продължаваме Промяната" да създаде среда на диалог, като са отразени приоритети на партиите, включително и на БСП. Нашето участие е израз на добра воля", каза Вигенин.

По думите му левицата споделя основните цели: Развитие на конкурентна икономика, енергийна независимост, намаляване на неравенствата.

"Има и предложения, по които нямаме съгласие. На този етап не могат да бъдат коригирани. Беше сменен и характерът на проекта за решение. Обсъждайки днес на изпълнително бюро беше лансирана формула за правителство на малцинството - на нас ни се струва, че една такава формула ще направи правителството зависимо от случайни мнозинства. Днес не присъстват формации, които на практика са мнозинство. БСП няма да подкрепи предложения проект на решение, но заявяваме готовност да водим диалог", заяви Кристиан Вигенин.

Христо Иванов от "Демократична България" коментира, че това е сериозен политически документ, който може да бъде основа за движение напред.

 


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати