Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП няма да покрепи каквото и да е предложение за РСМ докато Скопие не изпълни ангажиментите си (ВИДЕО)

Политика

БСП няма да покрепи каквото и да е предложение за РСМ докато Скопие не изпълни ангажиментите си (ВИДЕО)

БСП няма да покрепи каквото и да е предложение за РСМ докато Скопие не изпълни ангажиментите си (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

На председателски съвет е бил поставен въпросът да отпадне точката за избор на председател на КПКОНПИ

Левицата няма да подкрепи каквото и да е предложение за РСМ:  „Вчера във Външна комисия заседанието беше провалено от мнозинството на „Възраждане”, ГЕРБ, ДПС и ИТН. Заседание, на което трябваше да бъде разгледано френското предложение по случая Северна Македония. БСП няма да подкрепи каквото и да е предложение за Северна Македония, докато Скопие не изпълни ангажиментите, залегнали в договора от 2017 г. и декларацията на НС. Това не значи, че обсъждането в парламента трябва да спре. Това не значи, че българските граждани не трябва да бъдат информирани”, каза на брифинг депутатът от левицата Георги Свиленски.

Той обеща, че БСП няма да бъдат тези, които ще предадат българските национални интереси. Свиленски посочи, че днешното провалено заседание прави почти невъзможно актуализацията на пенсиите.

„За пореден път ставаме свидетели на саботаж на българския парламент от страна на новата управляваща коалиция "Възраждане", ДПС, ИТН и ГЕРБ”, добави народният представител.

„Днес на Председателски съвет беше поставен въпроса да отпадне точката за избор на председател на НС и точката за процедурни правила за избор на председател на КПКОНПИ. Както и вчера ви казахме това са причините, поради които новото управляващо мнозинство не желае българския парламент да функционира. Вече 8 дни след свалянето на Никола Минчев, новата коалиция няма кандидат за председател на новия парламент”, каза още Свиленски.

Той заяви, че новото управляващо мнозинство хвърля държавата в хаос. „Днес трябваше да бъде приет Законът за европейските средства, касаещ 2.5 млрд”.  По думите му тези хора си играят с държавата.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема